NEWS

MACIEJ KOBYLAŃSKI DOŁĄCZYŁ DO FINALISTÓW KULINARNEGO PUCHARU POLSKI 2017

W piątek, 9 czerwca br. w Pałacu Tłokinia, odbył się kolejny konkurs nominowany do Kulinarnego Pucharu Polski - Wielkopolski Kucharz Roku - konkurs im. Rafała Jelewskiego.

Do rywalizacji stanęło dwunastu kucharzy. W tym roku zadaniem konkursowym było przygotowanie dania, w którym obowiązkowymi składnikami były: gęsina – dowolny element, podroby z gęsi - dowolny element, kolorowa fasolka, rabarbar. Uczestników konkursu oceniało profesjonalne Jury w składzie: Marcin Budynek – Przewodniczący Jury oraz Julia Komp -  najmłodsza szefowa kuchni odznaczona gwiazdką Michelin, Magdalena Ossowska, Marcin Szukaj, Paweł Oszczyk i Paweł Rozmiarek - jedyny w historii dwukrotny zdobywca Kulinarnego Pucharu Polski.


Najwyższe noty za przygotowane danie otrzymał Maciej Kobylański z hotelu Dwór Stary Chotów. Zwycięzca otrzymał tytuł Wielkopolskiego Kucharza Roku 2017, liczne nagrody, a przede wszystkim nominację do finału Kulinarnego Pucharu Polski 2017. Na kolejnych miejscach uplasowali się: Dawid Bielawski - Hotel Edison Restauracja LUMIÈRE - Baranowo (miejsce II) oraz  Bartosz Fabiś z PURO Hotels NIFTY No.20 w  Poznaniu (miejsce III).

Więcej informacji o KPP na www.kpp.mtp.pl oraz www.facebook.com/kulinarny. Zapraszamy również
na nasz kanał filmowy na Youtube.


MAGAZYN

Nr 174/2018

NA OKŁADCE: Marcin Koch, właściciel Bazaru Kocha i Talerzyków.
W ŚRODKU: wywiad z Philippem'em Mille, szefem kuchni restauracji Le Parc w zamku Les Crayères w Szampanii


PARTNERZY

Advertisement