NEWS

ZA NAMI GAULT&MILLAU TOUR 2017 W KRAKOWIE

Najlepsi szefowie kuchni z Południowej Polski wybrani - przedstawiamy wyniki.

Podczas trzeciego Gault&Millau Tour 2017, który odbył się 4 września br. w restauracji l’atmosphere w hotelu Hilton Garden Inn Kraków Airport w Balicach, przyznano pięć regionalnych nagród dla najlepszych szefów kuchni z Małopolski, Podkarpacia, Bieszczad
i Górnego Śląska. Pamiętajcie o tych restauracjach, w których szefują nagrodzeni, szukając miejsc, gdzie można zjeść coś naprawdę wyjątkowego.

Na wydarzenie przybyło ponad 150 gości – szefów kuchni z województw małopolskiego, podkarpackiego i śląskiego, by wymieniać się doświadczeniem, podpatrzeć najnowsze trendy kulinarne i spróbować regionalnych produktów, wykorzystywanych do przygotowania popisowych dań przez zwycięskich szefów kuchni.

Regionalne nagrody Gault&Millau w pięciu kategoriach otrzymali:
Szef Roku – Dominik Duraj, restauracja Villa Gardena (Chorzów)
Szef Jutra – Daniel Myśliwiec, restauracje Karakter / Zazie Bistro (Kraków)
Młody Talent – Michał Cienki, restauracja Amarylis (Kraków)
Kobieta Szef – Patrycja Stefanów-Kot, Restauracja Koncertowa (Krynica-Zdrój)
Szef Kuchni Tradycyjnej – Miłosz Kowalski, restauracja l’atmosphere (Kraków-Balice)

Wszyscy zwycięzcy po wręczeniu nagród pokazali swój kunszt kulinarny. W ciągu dwudziestu minut, przy specjalnej mobilnej wyspie, przygotowali swoje popisowe dania. Były to m.in. łosoś marynowany gorczycą i miodem z sałatką z glonów wakame
z imbirem, mango i koprem włoskim; pierś kaczora z foie gra, śliwką i chrzanem,
a na deser kula z mlecznej czekolady z kremem angielskim o smaku tytoniu i galaretką z wina jarzębinowego. Potem był czas na degustację dań dla wszystkich gości wydarzenia.

"Food Service" jest patronem medialnym wydarzeń GM Tour.


MAGAZYN

Nr 174/2018

NA OKŁADCE: Marcin Koch, właściciel Bazaru Kocha i Talerzyków.
W ŚRODKU: wywiad z Philippem'em Mille, szefem kuchni restauracji Le Parc w zamku Les Crayères w Szampanii


PARTNERZY

Advertisement