NEWS

2AM: DESSERTBAR KOŃCZY 10 LAT

Z tej okazji barmani, Kamil Foltan i Suichi Ofuchi wspólnie z Janice Wong i zespołem dessert-baru przygotują specjalne menu. Wydarzenie odbedzie się 11 października w 2am dessertbar w Singapurze.

Przedstawiamy menu:

Desery i koktajli

1. Purple 2008

Purpurowe słodkie ziemniaki, parfait z czarnej porzeczki, marshmallow lawendowe, sorbet z owoców leśnych, sos z cassisu

Green garden
Hendricks Gin, muscat, Nitro bazylia i piana z zielonej herbaty
Suichi Ofuchi

2. Strawberry Sweet Milk 2011
truskawkowy mus mleczny, dżem brzoskwiniowy, sherbet z marshmallow i grapefruita, kokosowy żel i galaretka, sos i galaretka ze słodkiego mleka

Herbs & Strawberries - green chartreuese, miód, calamansi, rum
Kamil Foltan

3. Twix 2007
lody czekoladowe, mus z palonego karmelu, crumble z masła orzechowego, sosy z czekolady i solonego karmelu

Jak & It - gin (london dry), słodki vermouth, jackfruit bitters
Kamil Foltan

4. Cheese Avalanche 2010
Biscotti, marynowane figi, melon cantaloupe, ser

Trilogy
Macallan whisky, woda kokosowa, kwa specialty, morelowe purée, olej z bergamotki
Suichi Ofuchi

 

Więcej informacji znajdziecie na stronie:

https://www.eventbrite.com/e/2am-dessertbar-4hands-mixology…


MAGAZYN

Nr 175/2018

NA OKŁADCE: Kulinarna Rapsodia.
W ŚRODKU: Smak Gwiazdek. Do stolicy Polski przyjechali: z Japonii – Zaiyu Hasegawa (Den**), z Peru – Mitsuharu Tsumura (Maido), ze Stanów Zjednoczonych – Fredrik Berselius (Aska**), z Hiszpanii – Dani Garcia (Dani Garcia Restaurant 2**) oraz Josean Alija (Nerua 1*), z Danii – Søren Selin (AOC**) i Jonathan K. Berntsen (Clou 1*).


PARTNERZY

Advertisement