NEWS

PRZEWODNIK MICHELIN SZWAJCARIA 2018

W najnowszej edycji pojawiły się dwie nowe dwu-gwiazdkowe restauracje.

Pierwsza z nich to Enstein Gourmet w St. Gallen - to restauracja serwująca awangardową kuchnię francuską, z pięknym widokiem na panoramę miasta. Druga Taverne zum Schäfli w Wigoltingen to bardziej klasyczna kuchnia. Oba miejsca awansowały z jednej gwiazdki. Oprócz tego w tegorocznym przewodniku znalazło się 19 nowych restauracji z jedną gwiazdką.


Bez zmian pozostaje status trzech trzy-gwiazdkowych restauracji w Szwajcarii: Cheval Blanc (Bazylea), Schloss-Schauenstein (Fürstenau) i Restaurant de l'Hôtel de Ville (Crissier).

W sumie Szwajcaria ma w tej chwili118 gwiazdkowych restauracji.

Oto pełna lista lista nowych gwiazdkowych restauracji:

Nowe restauracje dwugwiazdkowe:
Einstein Gourmet (Saint Gallen)
Restaurant Taverne zum Schäfli (Wigoltingen)

Nowe restauracje jednogwiazdkowe:
The Chedi-The Japanese Restaurant (Andermatt)
Locanda Barbarossa (Ascona)
Apriori (Bubikon)
Tosca (Genf)
La Chaumière by Serge Labrosse – La Table du 7 (Genf/Troinex)
Stiva Veglia (Ilanz/Schnaus )
Weiss Kreuz (Malans)
Café Berra (Monthey/Choëx)
Regina Montium (Rigi Kaltbad)
Die Rose (Rüschlikon)
IGNIV by Andreas Caminada (Saint Moritz)
Torkel (Vaduz, Liechtenstein)
Table de Mary (Yverdon-les-Bains/Cheseaux)
Rigiblick (Zürich)


MAGAZYN

Nr 175/2018

NA OKŁADCE: Kulinarna Rapsodia.
W ŚRODKU: Smak Gwiazdek. Do stolicy Polski przyjechali: z Japonii – Zaiyu Hasegawa (Den**), z Peru – Mitsuharu Tsumura (Maido), ze Stanów Zjednoczonych – Fredrik Berselius (Aska**), z Hiszpanii – Dani Garcia (Dani Garcia Restaurant 2**) oraz Josean Alija (Nerua 1*), z Danii – Søren Selin (AOC**) i Jonathan K. Berntsen (Clou 1*).


PARTNERZY

Advertisement