NEWS

SELGROS CASH&CARRY DEKLARUJE CHĘĆ WYCOFANIA ZE SPRZEDAŻY JAJ Z CHOWU KLATKOWEGO
Sieć samoobsługowych hal hurtowych Selgros Cash&Carry, należąca do Transgourmet Polska, zadeklarowała, że razem ze swoimi dostawcami podejmie działania prowadzące do wycofania ze sprzedaży jaj z chowu klatkowego do 2025 roku.
Decyzja podjęta przez Transgourmet Polska jest związana z konsekwentnie realizowaną przez firmę polityką zrównoważonego rozwoju oraz wcześniejszą analizą rynku i trwających w ramach koncernu prac zmierzających...więcej
LEXUS HYBRID CUISINE - ZBLIŻA SIĘ WIELKIMI KROKAMI
11-13 kwietnia w ramach wydarzenia Lexus Hybrid Cuisine Warszawę odwiedzi siedmiu znakomitych szefów z czterech stron świata.

Mitsuharu Tsumura (Maido, Lima), Zaiyu Hasegawa (Den, Tokio), Søren Selin (AOC, Kopenhaga), Dani Garcia (Dani Garcia Restaurant, Marbella), Fredrik Berselius (Aska, Nowy Jork), Josean Alija (Nerua, Bilbao)...więcej
ŚLIWKA KALIFORNIJSKA W PIĄTEJ ĆWIARTCE
9 kwietnia br. w stołecznym studiu CookUp, odbędzie się warsztat dla profesjonalistów pod przewodnictwem autorytetu kulinarnego, szefa Adama Chrząstowskiego.
Spotkanie organizowane jest przy współpracy z Eurochef.pl. Partnerem specjalnym wydarzenia jest California Prune Board, tematem jest: „piąta ćwiartka”. Wysokie kwalifikacje kucharzy Eurochef.pl to inicjatywa...więcej
KOLACJA CHARYTWATYWNA W POZNANIU
Już 6. kwietnia o 19:00 w restauracji Figa odbędzie się kolacja charytatywna z okazji 10-lecia DRUŻYNA SZPIKU.
Poznańscy szefowie lubią ze sobą współpracować i pomagać innym - udowadniają to po raz kolejny. Szef Dawid Klimaniec wraz z zaproszonym Ernestem Jagodzińskim (z restauracji Autentyk - kuchnia i ludzie...więcej
WATER&WINE DOCENIONE PRZEZ AKADEMIĘ GASTRONOMICZNĄ W POLSCE
W piątek 16 marca 2018 w warszawskim hotelu Bristol rozdane zostały nagrody Międzynarodowej Akademii Gastronomicznej AIG PRIX oraz ARS COQUINARIA dla wybitnych jednostek i instytucji, które wyróżniają się międzynarodową jakością.
Koncept restauracyjny Water&Wine i jego zespół został doceniony przez Akademię. Z rąk prezydenta Akademii Gastronimicznej w Polsce, Macieja Dobrzynieckiego, nagrodę Prix au Chef D’Avenir odebrał szef...więcej
POWSTANIE PIERWSZY W POLSCE INSTYTUT KULINARNY TRANSGOURMET
Sprzęt kuchenny najnowszej generacji, nowoczesne stanowiska barmańskie i baristyczne, do tego bogaty program szkoleń kulinarnych i sommelierskich oraz spotkań z kucharzami z całej Europy - tak zapowiada się pierwszy w Polsce Instytut Kulinarny Transgourmet.
Otwarcie zaplanowane jest w pierwszej połowie tego roku. Instytut Kulinarny będzie działał w budynku hali Selgros Cash&Carry w Piasecznie pod Warszawą. Nowoczesna przestrzeń od połowy roku 2018 wypełni...więcej
poprzednia 1 2 3 4 5 następna

MAGAZYN

Nr 174/2018

NA OKŁADCE: Marcin Koch, właściciel Bazaru Kocha i Talerzyków.
W ŚRODKU: wywiad z Philippem'em Mille, szefem kuchni restauracji Le Parc w zamku Les Crayères w Szampanii


PARTNERZY

Advertisement