NEWS

PREELIMINACJE BOCUSE D'OR POLAND
Znamy nazwiska zakwalifikowanych do preeliminacji Bocuse d’Or Poland
Komitet wykonawczy konkursu by zachować pełną transparentność podjął decyzję o przeprowadzeniu preeliminacji w celu wyłonienia maksymalnie 8 kandydatów, którzy wystartują w finale eliminacji krajowych...więcej
MAKRO POLSKA Z BAROKOWĄ STREFĄ HISTORYCZNĄ NA GALI GAULT&MILLAU
Podczas uroczystej gali Gault&Millau, która odbyła się 27 listopada we Wrocławiu, wyłoniono najlepszych szefów kuchni w Polsce w 5 kategoriach. Partnerem gali była sieć hurtowni MAKRO Polska, która przygotowała ekspozycję inspirowaną barokiem.
W Narodowym Forum Muzyki we Wrocławiu zebrało się 600 gości, w tym niemalże 400 szefów kuchni z całej Polski. Była to niepowtarzalna okazja do kulinarnej podróży w czasie – od średniowiecza po współczesność....więcej
CISOWIANKA WYRÓŻNIONA SUPERBRANDS 2018
Marka zdobywa ten tytuł już po raz dziewiąty z rzędu
CISOWIANKA od lat zajmuje czołowe miejsce wśród najsilniejszych marek w Polsce. Potwierdzeniem tej pozycji jest tytuł SUPERBRANDS przyznany Cisowiance już po raz dziewiąty z rzędu. Po raz szósty Cisowianka...więcej
JUŻ WKRÓTCE RUSZA MUZEUM WÓDKI
Pierwsza w Polsce taka instytucja otwiera się 16. grudnia w Warszawie, przy Placu Teatralnym.
Muzeum Wódki to nowy koncept w ramach Domu Wódki. Miejsce stworzyli: Piotr Popiński i Adam Łukawski.​ Muzeum Wódki przy Placu Teatralnym w Warszawie, to największa na świecie kolekcja eksponatów związanych...więcej
ZA NAMI GALA GAULT&MILLAU I PREMIERA NOWEJ EDYCJI ŻÓŁTEGO PRZEWODNIKA
Wydarzenie odbyło się 27. listopada 2017 r. we Wrocławiu.
Podczas dorocznej gali Gault&Millau, która odbyła się 27 listopada 2017 r. we Wrocławiu, miała miejsce premiera Żółtego Przewodnika Gault&Millau 2018. Wręczono także nagrody najlepszym szefom kuchni...więcej
FESTIWAL PIEROGÓW ŚWIATA
Już w najbliższą sobotę, 18 listopada, w Pałacu Kultury i Nauki odbędzie się druga edycja Festiwalu Pierogów Świata.
Restauratorzy z Warszawy i okolic przygotują pierogi, które są symbolem ich kuchni. Na pierogi każdy ma swój własny przepis, a w zależności od kraju są one inaczej przygotowywane. Nadziewane owocami, warzywami,...więcej
poprzednia 1 2 3 4 5 następna

MAGAZYN

Nr 170/2017

NA OKŁADCE: Młoda krew poznańskiej gastronomi, Krzysztof Łapawa
W ŚRODKU: rozmowa z Jonathanem Knightem i Nickiem Shapirą z Jamie Oliver Restaurant Group.


PARTNERZY

Advertisement