NEWS

FESTIWAL WHISKY JASTRZĘBIA GORA JUŻ WKRÓTCE
IV edycja festiwalu odbędzie się w dniach 25. i 26. sierpnia.
Festiwal Whisky Jastrzębia Góra w jednym miejscu gromadzi największe osobistości świata whisky, pasjonatów ale także osoby, które dopiero zaczynają swoją przygodę z whisky. IV edycja festiwalu to: - masterclass...więcej
GAULT&MILLAU TOUR 2017 W KRAKOWIE
Na trzecim tegorocznym Gault&Millau Tour spotka się ponad 150 szefów kuchni z Małopolski, Podkarpacia, Bieszczad i Górnego Śląska. Wydarzenie odbędzie się 4 września br. w restauracji l’atmosphere w hotelu Hilton Garden Inn Kraków Airport w Balicach.
Podczas gali będzie można podpatrzeć najnowsze trendy kulinarne i poszukać inspiracji obserwując kolegów i koleżanki po fachu. Jak co roku zostaną też wręczone regionalne nagrody dla najlepszych szefów...więcej
MAKRO WCIĄŻ WSPIERA MŁODE TALENTY
Agata to 18-letnia mieszkanka małej miejscowości Rokietnica w województwie wielkopolskim. Jej największą pasją jest gotowanie, dlatego marzy, by swoją przyszłość związać właśnie z gastronomią. Pierwsze zawodowe doświadczenie zdobywała w znanej poznańskiej restauracji A Nóż Widelec dzięki wygranej w
Pasja do gotowania w Agacie już w dzieciństwie zaszczepiła mama, dlatego szkoła gastronomiczna była dla dziewczyny oczywistym wyborem. Jak sama mówi: właśnie w tym sprawdzam się najlepiej. Tak samo twierdzi...więcej
JAK POWINNI BYĆ UBRANI PRACOWNICY PIEKARNI I CUKIERNI?
Kto pracuje w piekarni czy przy produkcji w cukierni, ten wie, że są to miejsca, w którym występuje szereg zagrożeń, takich jak ruchome części maszyn, ostre krawędzie, śliska podłoga, wysokie temperatury, gorący tłuszcz, para.
Materiał firmy Tedmar Quality Uniforms Zgodnie z przepisami HACCP, jak również zgodnie ze zdrowym rozsądkiem, odzież robocza pracownika piekarni czy cukierni przede wszystkim musi go chronić. Na taki strój...więcej
MCDELIVERY JUŻ W WARSZAWIE
McDonald’s rusza z nową usługą dostaw w aplikacji UberEats. Od 1 lipca wybrane restauracje McDonald's w Warszawie oferują możliwość zamówienia produktów z dowozem przez ogólnodostępną aplikację UberEats.
Dostawy są realizowane na terenie dzielnic: Śródmieścia, Mokotowa, Żoliborza, Ochoty, Ursynowa, Woli i Pragi Południe w godzinach 11-23. Obsługują je 23 restauracje z sieci. Użytkownicy aplikacji mobilnej...więcej
ZNAMY 11. FINALISTĘ KPP 2017
Międzynarodowe Mistrzostwa w Podawaniu Baraniny wygrali Emil Klimas i Dawid Feist z Restauracji Cucina w Poznaniu.
W sobotę, 12 sierpnia odbył się ostatni z konkursów nominowanych do Kulinarnego Pucharu Polski – Międzynarodowe Mistrzostwa w Podawaniu Baraniny. W konkursie udział wzięło 6 drużyn. Ekipy miały dwa zadania....więcej
poprzednia 1 2 3 4 5 następna

MAGAZYN

Nr 166/2017

NA OKŁADCE: Restaurator Piotr Popiński.
W ŚRODKU: wywiad z Henrym McGovernem, założycielem firmy AmRest, prowadzącej ponad 1200 restauracji w 13 krajach świata


PARTNERZY

Advertisement