Uczestnicy warsztatów dowiedzą się:
– jak metabolizowany jest alkohol w organizmie człowieka?
– czy istnieje „bezpieczna” ilość wina, po której można prowadzić i czy jest taka sama dla wszystkich?
– czy budowa ciała i płeć ma wpływ na to, jak działa na nas alkohol?
W trakcie warsztatów będzie można poznać odpowiedzi na wiele praktycznych pytań związanych z winem i swoim organizmem. Teoria będzie połączona z praktyką – degustacja bardzo dobrych polskich win pozwoli „na przykładach” przekonać się, jak działa alkohol.
Po tych warsztatach z pewnością będziecie wiedzieć, jak degustować odpowiedzialnie.
Prowadzenie: Kajetan Zalewski, Tomasz Kolecki
Bilet w cenie 50 zł dostępne na: https://evenea.pl/event/828053-11xivmdwwarsztaty1
Miejsce: Salon Win, w Jaśle, ul. Wyspiańskiego 16
Organizatorami warsztatów są: Jasielskie Stowarzyszenie Winiarzy "Vinum pro cultura", Stowarzyszenie Sommelierów Polskich i Winnicomania, partnerami: Miasto Jasło i Województwo Podkarpackie.
Magazyn „Food Service” jest patronem medialnym wydarzenia.