Recenzja ukazała się w „Food Service" 6/2019 nr 186.


Z niemiecką precyzją


Z czym kojarzy się kuchnia naszych zachodnich sąsiadów? Wciąż jest w Polsce niezbyt dobrze znana i raczej nie ma pozytywnych konotacji.

Zobacz także

"A cook's book" autorstwa Nigela Slatera

Nigel Slater, brytyjski kucharz oraz autor programów i książek kucharskich, przeszedł drogę kulinarnej edukacji we Francji i w pracyw gastronomii, gdzie wyrobił sobie charakterystyczny styl.

"Uczta na Wawelu. Książka nie tylko kulinarna" autorstwa Bartka Kieżuna

W swej najnowszej książce Bartek Kieżun odkrywa historie, postaci i nieoczywiste miejsca, które wiążą się z Wawelem, królewskimi rodami oraz ich losami.

"Winne osobliwości w 100 niewinnych historiach" Małgorzaty Sułek i Michała Bardela

Książka napisana w lekki i wciągający sposób zaskoczy nawet znawców tematu.

"DAJ GRYZA. SMAKOWITE HISTORIE O JEDZENIU" Alekdansdtra i Daniel Mizielińscy, Natalia Baranowska

Dla najmłodszych to będzie przygoda i zabawa, ale także edukacja. Wyruszcie wspólnie w ciekawą podróż!

"Herbata. Odkryj prawdziwy smak najszlachetniejszego napoju na świecie" Anna Brożyna

Poznajcie jeden z najszlachetniejszych napojów świata w jedynej takiej publikacji na polskim rynku.

"Mediterranea. Kuchnia słońca" Claudii Roden

Lektura tej pozycji i testowanie receptur to najlepsza metoda, by poznać kraje śródziemnomorskie w autentycznej odsłonie.
Inne kategorie
Podcasty


Kryzys 2.0. Restauratorka Alicja Than o optymalizacji kosztów biznesu gastronomicznego [PODCAST]

