x

Właściciel Werner & Mertz liderem zrównoważonego rozwoju

Kategoria: Wydarzenia - branżowe    19.09.2019

Reinhard Schneider, właściciel firmy Werner & Mertz produkującej ekologiczne środki czystości (marki Frosch i Green Care Professional) został laureatem Niemieckiej Nagrody Środowiskowej.

Reinhard Schneider, właściciel firmy Werner & Mertz. Foto: materiały prasowe.
Reinhard Schneider, właściciel firmy Werner & Mertz. Foto: materiały prasowe.
Nagroda przyznawanej przez Niemiecką Federalną Fundację Ekologiczną DBU. Oficjalne wręczenie nagrody przez prezydenta Niemiec Franka-Waltera Steinmeiera odbędzie się 27 października.

–Dzięki osobistemu zaangażowaniu oraz firmowej strategii zrównoważonego rozwoju, Reinhard Schneider utorował drogę ekologicznym innowacjom o wysokich standardach dla całej branży. Konsekwentnie udostępnia produkty ekologiczne na rynku masowym, bierze pod uwagę zrównoważony rozwój przy podejmowaniu wszystkich decyzji korporacyjnych i tym samym zdobywa zaufanie konsumentów – tak decyzję o przyznaniu nagrody uzasadniał Alexander Bonde, sekretarz generalny DBU. 

Reinhard Schneider stoi na czele firmy od 2000 roku. Jednym z jego najważniejszych osiągnięć jest wyniesienie zrównoważonego rozwój do rangi strategicznej. Swoją troskę o ochronę środowiska skutecznie włączył do koncepcji biznesowej.

Więcej na temat zrównoważonego modelu biznesowego firmy Werner &Mertz dowiecie się z wywiadu, który już niebawem będzie można przeczytać w numerze 9/2019 „Food Service”. 

 

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Wielka Loteria Selgros "26 lat na +". Atrakcyjne nagrody czekają na klientów

Po raz kolejny Selgros zaprasza swoich klientów do udziału w jubileuszowej loterii. Do wygrania jest 26 tysięcy bonów towarowych oraz nagrody główne - 10 x 10 tysięcy złotych w bonach do zrealizowania w halach marketu.

Czy mięso komórkowe trafi do Polski? Debata Food and Design

Czy Polacy są gotowi na mięso komórkowe i kiedy możemy się go spodziewać na półkach sklepowych? Między innymi te pytania twórcy projektu Food and Design zadali ekspertom podczas minionej debaty.

Deseo z czterema nagrodami na International Chocolate Awards

Już drugi rok z rzędu marka Deseo Patisserie & Chocolaterie została nagrodzona za swoje rzemieślnicze czekolady w konkursie International Chocolate Awards. Warszawska cukiernia wywalczyła w tym roku aż cztery medale: jeden złoty, jeden srebrny i dwa brązowe.

Obywatelski projekt ustawy "Jednolita stawka sprzedażowa - 5% VAT w gastronomii". Rusza zbiórka podpisów

Zarząd Izby Gospodarczej Gastronomii Polskiej podjął obywatelską inicjatywę zbierania 100 tysięcy podpisów pod projektem ustawy "Jednolita stawka sprzedażowa - 5% VAT w gastronomii".

Selgros z nagrodą Prezydenta Miasta Poznania

Zaangażowanie marki Selgros w lokalne i ogólnopolskie akcje społeczne zostało docenione. Przedsiębiorstwo wyróżniono tytułem "Firma o złotym sercu". Nagrodę wręczył prezydent Poznania Jacek Jaśkowiak podczas gali z okazji ogłoszenia wyników rankingu Złota Setka Wielkopolski.

Laureaci plebiscytu Najlepsza Restauracja 2023 i Złotej Korony Ambasadora Kuchni Polskiej

Ponad 600 lokali z 15 regionów Polski wzięło udział w organizowanym przez Makro Polska plebiscycie Najlepsza Restauracja 2023. Spośród nich wyłoniono 37 zwycięzców. Znamy także laureatów konkursu "Złota Korona Ambasadora Kuchni Polskiej".

Inne kategorie

Podcasty

Kryzys 2.0. Restauratorka Alicja Than o optymalizacji kosztów biznesu gastronomicznego [PODCAST]

W jaki sposób optymalizować koszty prowadzenia biznesu gastronomicznego w obliczu rosnącej inflacji oraz jak przetrwać na rynku, nie tracąc klientów i nie rezygnując z jakości - rozmawiamy o tym z Alicją Than, właścicielką lokali Izumi Sushi, Kago, Kiseki, Omakase, Matcha Bistro & Bar w Warszawie.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej