- Maciej Krzywoszyński. Foto: World Class.
– Scena barmańska w Polsce zmienia się dynamicznie, łapiemy dobre trendy z zagranicy i wzorujemy się na najlepszych. Ta podróż smaków i inspiracji nie ma końca. Sami barmani, którzy startują w konkursach, prezentują swoje koktajle w sieci, a przede wszystkim w swojej codziennej pracy za barem stają się wzorem dla początkujących pracowników gastronomii.
- Koktajl Peat under feet. Foto: World Class.
PEAT UNDER FEET- 50 ml whisky z nutami torfu,
- 10 ml likieru ziołowego,
- 10 ml likieru orzechowego,
- 15 g cukru,
- 25 ml naparu z borowików,
- garnish: suszona nóżka prawdziwka.
Wszystkie składniki koktajlu połącz w shakerze i wstrząśnij z lodem. Koktajl serwuj w słoiczku lub szklance na dużych kościach lodu. Ozdób suszoną nóżką prawdziwka.
Przepis ukazał się w „Food Service" 7-8/2019 nr 187.