Oferta śniadaniowa w hotelach wymaga połączenia tradycyjnych potraw z nietypowymi propozycjami. Te drugie stanowią rodzaj wabika, który sprawia, że posiłek zostanie zapamiętany, a miejsce być może polecone znajomym. Tradycyjne potrawy są obowiązkowe, bowiem stanowią gwarancję, że każdy gość znajdzie wśród nich to, co lubi. Z drugiej strony przebywając w hotelu podczas wyjazdu turystycznego czy służbowego większość z nas czuje się wyjątkowo, traktując taką sytuację, jak rodzaj pewnej odmiany od codzienności.
Nasza firma posiada dodatki gastronomiczne do większości typów śniadań. Sniadania klasyczne cieszą się niesłabnącą popularnością – tutaj mamy bardzo szeroki asortyment ketchupów, musztard i majonezów (również wegańska wersja), które można zamówić zarówno w małych saszetkach dla gości, jak i w dużych opakowaniach na potrzeby kuchni.
Coraz popularniejsze stają się także poranne posiłki czerpiące z międzynarodowej kuchni, które są pewnym wyróżnikiem obiektów hotelowych, lub też serwowane są tematycznie, tylko w określone dni tygodnia. I tak coraz częściej możemy spotkać takie wersje śniadań, jak: orientalne - do których oferujemy np. nasze sosy Curry, Sriracha, czy z Sambalem, bliskowschodnie – gdzie świetnie sprawdzą się nasze Sosy Arabskie, meksykańskie – do których idealnie pasuje nasz sos Salsa Mexicana lub Meksykański, skandynawskie – np. małe kawałki surowych ryb podane z sosem duński Remoulada. Do każdego z tych rodzajów śniadań, posiadamy także uniwersalne dodatki warzywne Tres Amigos oraz wyraziste przyprawy i marynaty Fusion Spices.Warto też pamiętać o porannych posiłkach na słodko, które uwielbiane są przez dość sporą cześć gości hotelowych. Jogurty owocowe, pożywne ciasta, słodkie płatki… możliwości jest naprawdę wiele. Naszym Klientom proponujemy w tym przypadku coś wyjątkowego – owocowe kulki żelowe Fan&Joy, które są niebanalnym uzupełnieniem smakowo-dekoracyjnym posiłku lub napoju.
Autorka tekstu: Bożena Sajnog, Kierownik ds. Kluczowych Klientów w firmie Fanex