- Wojciech Amaro. Foto: materiały prasowe.
Na marzec 2020 roku zaplanowane zostało otwarcie nowej restauracji Heart by Amaro. Restauracja mieścić się będzie w Zakopanem, w zrewitalizowanej, zabytkowej „Villa Marilor” stanowiącej część hotelu Nosalowy Park. Wybór tego miejsca jest z wielu powodów nieprzypadkowy: jest spełnieniem marzenia szefa Amaro o podróży do natury, chęcią odkrywania regionalnego bogactwa Tatr oraz zaproszeniem do wspólnego spędzania czasu i biesiadnych spotkań od lat kojarzonych z zakopiańską bohemą. Heart by Amaro ma być domem otwarty, miejscem, do którego sam szef zaprasza wszystkich, którzy chcą poznać jego osobiste, wypracowywane przez lata przepisy.
W koncepcję restauracji wpisane jest dzielenie się – każdy z gości będzie miał możliwość wyboru dań „do podziału” lub z karty. Chcąc odkrywać świat najlepszych smaków przed wszystkimi, Wojciech Amaro przygotował również menu dla najmłodszych – „Palce Lizać” to karta, w której znajdą się dania oparte wyłącznie na produktach ekologicznych.
- Nosalowy Park Hotel & SPA. Foto: materiały prasowe.
W Nosalowy Park Hotel & SPA będzie dostępna również oddzielna restauracja śniadaniowa (lub bufety). W skład kompleksu hotelowego wejdą również nowe budynki inspirowane modernistyczną architekturą „Villi Marilor”. Dla gości dostępnych będzie 140 pokoi, a wnętrze całego hotelu zostało zaprojektowane w stylu nawiązującym do art deco.
Więcej na: www.heartbyamaro.pl