x

Heart by Amaro w sercu Tatr

Kategoria: Miejsca    14.11.2019

Jeden z najbardziej utytułowanych i rozpoznawalnych polskich szefów kuchni oraz zdobywca pierwszej w naszym kraju gwiazdki Michelin, Wojciech Modest Amaro, rusza w góry z nowym projektem.

Wojciech Amaro. Foto: materiały prasowe.
Wojciech Amaro. Foto: materiały prasowe.
Na marzec 2020 roku zaplanowane zostało otwarcie nowej restauracji Heart by Amaro. Restauracja mieścić się będzie w Zakopanem, w zrewitalizowanej, zabytkowej „Villa Marilor” stanowiącej część hotelu Nosalowy Park. Wybór tego miejsca jest z wielu powodów nieprzypadkowy: jest spełnieniem marzenia szefa Amaro o podróży do natury, chęcią odkrywania regionalnego bogactwa Tatr oraz zaproszeniem do wspólnego spędzania czasu i biesiadnych spotkań od lat kojarzonych z zakopiańską bohemą. Heart by Amaro ma być domem otwarty, miejscem, do którego sam szef zaprasza wszystkich, którzy chcą poznać jego osobiste, wypracowywane przez lata przepisy.

W koncepcję restauracji wpisane jest dzielenie się – każdy z gości będzie miał możliwość wyboru dań „do podziału” lub z karty. Chcąc odkrywać świat najlepszych smaków przed wszystkimi, Wojciech Amaro przygotował również menu dla najmłodszych – „Palce Lizać” to karta, w której znajdą się dania oparte wyłącznie na produktach ekologicznych.

Nosalowy Park Hotel & SPA. Foto: materiały prasowe.
Nosalowy Park Hotel & SPA. Foto: materiały prasowe.
W Nosalowy Park Hotel & SPA będzie dostępna również oddzielna restauracja śniadaniowa (lub bufety). W skład kompleksu hotelowego wejdą również nowe budynki inspirowane modernistyczną architekturą „Villi Marilor”. Dla gości dostępnych będzie 140 pokoi, a wnętrze całego hotelu zostało zaprojektowane w stylu nawiązującym do art deco.

Więcej na: www.heartbyamaro.pl

Autor tekstu: Wojciech Piasecki
O AUTORZE
Wojciech Tomasz Piasecki
Z wykształcenia mgr inż technologii żywności i żywienia człowieka. Od 13 lat związany z branżą żywności jako technolog i dziennikarz. Specjalizuje się w analizie sensorycznej, badaniach ilościowych i jakościowych na rynku FMCG, technologii gastronomicznej oraz dietetyce sportowej. Z zamiłowania kucharz i piekarz nieustannie poszukujący nowych smaków. Promuje kuchnię zdrową i zbilansowaną. Uwielbia podróże, zarówno te miejskie, jak i z plecakiem w nieznane.

Zobacz także

Sady Bistro w Krakowie - kuchnia inspirowana sadem. Za koncept odpowiada Tadeusz Müller

Nowe miejsce na kulinarnej mapie Krakowa. Przy Grzegórzeckiej działa już Sady Bistro. Menu, które stworzył Tadeusz Müller, ma przenosić gości do lanckorońskich sadów.

Nowa kawiarnia So Coffee w Katowicach. To pierwszy lokal sieci poza centrum handlowym

Należąca do Lagardère Travel Retail sieć So Coffee świętuje start nowej kawiarni w Katowicach. To pierwszy franczyzowy lokal pod tym szyldem, który działa przy ulicy, a nie w centrum handlowym. Prowadzi go rodzina państwa Buckich - jest to już trzecie So Coffee w ich biznesowym portfolio.

Hummus Amamamusi zamyka się po 11 latach. Lokal i marka są na sprzedaż

Restauracja Hummus Amamamusi uznawana za jedną z najlepszych w Krakowie zamyka podwoje z końcem maja. Właściciele szukają chętnych do przejęcia biznesu. Przegrali z konsekwencjami pandemii i inflacją.

Pięć nowych konceptów w Elektrowni Powiśle. To m.in. stekownia Prime Cut i naleśnikarnia Petit Breton Crêperie

Oferta gastronomiczna Elektrowni Powiśle wzbogaciła się o koncepty kuchni amerykańskiej, francuskiej i gruzińskiej. Fanów steków ucieszy otwarcie restauracji Prime Cut, a słodyczy - Forestero & Co. W strefie Food Hall pojawiły się także: Smashny Burger, Petit Breton Crêperie oraz Chmeli Suneli.

Nowojorska restauracja Tatiana z nagrodą Resy One To Watch 2023

Tatiana, nowojorska restauracja, której szefem kuchni jest Kwame Onwuachi została nagrodzona tytułem Resy One To Watch 2023 przez The World’s 50 Best Restaurants. Choć działa w Lincoln Center dopiero od listopada zeszłego roku, już uznano ją za wschodzącą gwiazdę globalnej sceny gastronomicznej.

Sphinx wraca do kamienicy na wrocławskim Rynku

Sieć serwująca popularną shoarmę po ponad rocznej przerwie wraca do lokalizacji, w której wcześniej działała przez 20 lat. - Pracujemy nad tym, aby ta restauracja nie była naszym jednym powrotem - zapowiada Mateusz Cacek, wiceprezes Sfinks Polska, spółki do której należą restauracje Sphinx.

Inne kategorie

Podcasty

Kryzys 2.0. Restauratorka Alicja Than o optymalizacji kosztów biznesu gastronomicznego [PODCAST]

W jaki sposób optymalizować koszty prowadzenia biznesu gastronomicznego w obliczu rosnącej inflacji oraz jak przetrwać na rynku, nie tracąc klientów i nie rezygnując z jakości - rozmawiamy o tym z Alicją Than, właścicielką lokali Izumi Sushi, Kago, Kiseki, Omakase, Matcha Bistro & Bar w Warszawie.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej