x

Pasibus nareszcie w Lublinie!

Kategoria: Miejsca    20.12.2019

Kultowa sieć burgerowni Pasibus zaprasza do swojego pierwszego lokalu w Lublinie.

Pasibus w Lublinie. Foto: materiały prasowe.
Pasibus w Lublinie. Foto: materiały prasowe.
Goście odwiedzający galerię Vivo! Lublin mogą od dziś – piątku, 20 grudnia br. spróbować m.in. autorskich burgerów, frytek, kulek serowych i sałatek. To szósta restauracja tej sieci stworzona we współpracy ze spółką Helios i 23 lokal marki w Polsce. 

Pasibus to kultowa marka burgerowni, która narodziła się we Wrocławiu w 2013 roku – rozwój sieci zaczął się od jednego foodtrucka, a kolejne lokale powstają w całej Polsce. Teraz Pasibus wreszcie zawitał do Lublina! Najnowszy lokal marki działa od dziś w strefie restauracyjnej centrum handlowym Vivo! Lublin na poziomie +1.

Goście odwiedzający nowy lokal spróbują słynnych już burgerów takich, jak klasyczny Włoski Pastuch z dodatkiem rukoli, parmezanu i grillowanego boczku, Bebek Junior z autorskim sosem BBQ, ostry Gonzales z papryczką jalapeno i nachosami czy Awokadus z domowym guacamole i grillowanym boczkiem. Wyrazisty smak burgerów Pasibusa, który jest jednym ze znaków rozpoznawczych marki, to zasługa m.in. ręcznie mielonej wołowiny. W każdym połączeniu smakowym mięso można bezpłatnie wymienić na kotleta wege (całkowicie wegetariańskiego, smażonego osobno) lub smażony ser przygotowany według autorskiej receptury.
W menu Pasibusa można znaleźć także Pasi sałatki, zestawy dla dzieci (Pasi Kids), dodatki (m.in. frytki, Pasi Bataty i kulki serowe) oraz napoje (m.in. Pasi Lemoniada) i alkohole (m.in. własną markę piwa). Co miesiąc w karcie pojawia się również zupełnie nowa propozycja – Burger Miesiąca, któremu nazwę nadają fani marki.

Pasibus w Lublinie to kolejny lokal stworzony we współpracy z Heliosem, operatorem największej sieci kin w Polsce. Współpraca trwa od kwietnia br. – w jej ramach powstało już sześć lokali, a w sumie planowane jest otwarcie ok. czterdziestu.

Pasibus to popularna sieć burgerowni stworzona przez Dawida Bojarojcia, Jana Kulisiewicza i Piotra Staszczyńskiego. Pierwszy food truck Pasibusa stanął we Wrocławiu i szybko stał się kultowym miejscem na kulinarnej mapie miasta. Obecnie restauracje Pasibusa znajdują się już w jedenastu miastach w Polsce, m.in. we Wrocławiu, w Warszawie, Łodzi, Gdańsku, Katowicach, Olsztynie i Poznaniu.

Więcej informacji: Pasibus.pl | Pasibus na Facebooku

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Sho Ramen - Michał Kostrzewa otwiera kolejny lokal w Kielcach

Michał Kostrzewa, właściciel restauracji Sushiya w Kielcach, otwiera kolejny lokal. Sho Ramen ma przyjąć gości jeszcze w lipcu.

Pierwsza strefa restauracyjna pod szyldem Garden Gourmet otwarta

Pierwszą w Polsce strefę restauracyjną pod szyldem Garden Gourmet otwarto w Dzień Dziecka w Energylandii. W roślinnym menu goście znajdą potrawy skomponowane z wykorzystaniem produktów Garden Gourmet, marki z portfolio Nestlé.

Concordia Taste jedną z najlepszych restauracji w Europie według "The Guardian"

Concordia Taste z Poznania trafiła na listę najlepszych europejskich restauracji pisma "The Guardian". To jedyny lokal w Polsce, które znalazł się zestawieniu opiniotwórczego brytyjskiego dziennika. W rankingu uwzględniono tylko 35 restauracji.

Sady Bistro w Krakowie - kuchnia inspirowana sadem. Za koncept odpowiada Tadeusz Müller

Nowe miejsce na kulinarnej mapie Krakowa. Przy Grzegórzeckiej działa już Sady Bistro. Menu, które stworzył Tadeusz Müller, ma przenosić gości do lanckorońskich sadów.

Nowa kawiarnia So Coffee w Katowicach. To pierwszy franczyzowy lokal sieci poza centrum handlowym

Należąca do Lagardère Travel Retail sieć So Coffee świętuje start nowej kawiarni w Katowicach. To pierwszy franczyzowy lokal pod tym szyldem, który działa przy ulicy, a nie w centrum handlowym. Prowadzi go rodzina państwa Buckich - jest to już trzecie So Coffee w ich biznesowym portfolio.

Hummus Amamamusi zamyka się po 11 latach. Lokal i marka są na sprzedaż

Restauracja Hummus Amamamusi uznawana za jedną z najlepszych w Krakowie zamyka podwoje z końcem maja. Właściciele szukają chętnych do przejęcia biznesu. Przegrali z konsekwencjami pandemii i inflacją.

Inne kategorie

Podcasty

Konsument, który żyje w poczuciu zagrożenia: jak z nim prowadzić dialog? [PODCAST]

Jak zmieniają się konsumenci i jak zmieniają się producenci? W jaki sposób obie te grupy odczuwają niepokoje i jak warto na nie reagować - opowiada Małgorzata Cebelińska, dyrektor handlu firmy Mlekpol.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej