x

Przekąski w karnawale

Kategoria: Twój biznes - oferta    23.01.2020

Karnawał trwa. To czas zabaw i balów, podczas których jedzenie zawsze stanowi sympatyczny dodatek, ceniony tym bardziej, im jest smaczniejszy i różnorodny.

Foto: materiały prasowe.
Foto: materiały prasowe.
Międzynarodowe przysmaki, od pikantnych po słodkie, z mięsem i bez – każda propozycja finger foodów znajdzie swoje miejsce na stole, a ich przygotowanie z urządzeniami RATIONAL to rozpieszczanie gości różnorodnością.

Jeśli spojrzymy na propozycje dań karnawałowych, zobaczymy nieskończone możliwości: kanapki jagnięce z kremem z awokado, grillowanymi warzywami i chipsami z jarmużu, pieczona marynowana dynia, sałatka z pieczonych warzyw korzeniowych, ser kozi w płatkach migdałów czy warzywne babeczki z pieca. Produkcja dużych ilości, każdej nocy, o powtarzalnej jakości i przez wiele godzin może szybko stać się wyzwaniem w przypadku tradycyjnych urządzeń kuchennych. Coraz więcej szefów kuchni odchodzi od tradycyjnych urządzeń w kierunku nowoczesnych narzędzi, takich jak piec konwekcyjno-parowy, w którym można przyrządzić mięso, ryby, drób, warzywa, potrawy z jajek, wypieki, desery, w trzydziestu czy kilku tysiącach porcji.

Piec konwekcyjno-parowy można obsługiwać z wykorzystaniem pary, gorącego powietrza lub połączenia tych dwóch opcji. SelfCookingCenter, piec konwekcyjno-parowy firmy Rational, idzie o krok dalej i dodaje inteligencję kulinarną do tych podstawowych funkcji. Oznacza to na przykład, że wiele potraw można gotować w tym samym czasie lub w nocy, a nawet duże ilości grillowanych potraw można równomiernie przyrumienić. Kolejną zaletą jest, że przepis, który okazał się atrakcyjny, jest zapisywany i można go odtworzyć po naciśnięciu jednego przycisku. Co więcej, dzięki ConnectedCooking można przenieść przepis na dowolną liczbę innych urządzeń SelfCookingCenter. Gwarantuje to taki sam rezultat dla wszystkich urządzeń, niezależnie od tego, kto obsługuje SelfCookingCenter. 

– Często na początku spotykam się z dużym sceptycyzmem co do tego, czy w SelfCookingCenter rzeczywiście można piec w jednym załadunku na przykład rybę i crroisanty i nie będzie przenikania zapachów. Ale po pierwszym użyciu takie watpliwości znikają, szczególnie gdy szefowie kuchni widzą oszczędność czasu i wygodę użytkowania – mówi Jacek Bafia, dyrektor sprzedaży RATIONAL. To wszystko oznacza mniej stresu w kuchni oraz smaczne i różnorodne dania.

Propozycje dań karnawałowych:
– pieczona marynowana dynia https://bddy.me/30lmRLh
– ser kozi w płatkach migdałów https://bddy.me/2QRhYGz

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Nowa interpretacja kulinarnych klasyków z urządzeniami Rational

Istnieje wiele bezmięsnych przepisów na większość klasycznych dań mięsnych. Zamiast mięsa używane są alternatywy, takie jak tofu lub soja oraz różnorodne przyprawy czy różne tekstury. W końcu smaku doświadczamy nie tylko na języku, ale również za pomocą wszystkich naszych zmysłów.

Grupa Secret Garden: partnerskie relacje z dostawcą kluczem do stabilnej działalności

Jakie wyzwania stoją przed branżą gastronomiczną? Jaką rolę w prowadzeniu biznesu pełni stabilny dostawcy produktów? Opowiada Łukasz Pelowski, dyrektor generalny Secret Garden.

Trendy na rynku płatności. Co oznaczają dla gastronomii?

7 na 10 Polaków preferuje płatność kartą, również w gastronomii. Jak można skorzystać na aktualnych trendach? Rozmawiamy o tym z Joanną Seklecką, prezes zarządu eService.

Energooszczędność - zysk dla Ciebie i środowiska

Oszczędność energii to jedno z największych wyzwań stojących przed gastronomią. Trudno się dziwić, w końcu kuchenne zaplecze należy do najbardziej energochłonnych miejsc pracy. Ale bez obaw: im większe zapotrzebowanie energetyczne, tym większy potencjał oszczędności.

Pijalnie Czekolady E.Wedel: rozwijamy ofertę na wynos

- Wiemy, że zmiana jest głównym motorem napędowym biznesu i ciągle się rozwijamy - mówi Daniel Kucharski, prezes zarządu Pijalnie Czekolady E.Wedel. I opowiada m.in. o innowacjach, takich jak sklep internetowy oraz rozwój zamówień na wynos marki, która ma za sobą 129 lat historii.

Mex Polska chce mieć 100 Pijalni Wódki i Piwa

- Chłonność rynku na nasze Pijalnie Wódki i Piwa szacujemy na 100 lokalizacji. Jesteśmy na dobrej drodze do realizacji tego celu - mówi Paweł Kowalewski, prezes zarządu Mex Polska.

Inne kategorie

Podcasty

Konsument, który żyje w poczuciu zagrożenia: jak z nim prowadzić dialog? [PODCAST]

Jak zmieniają się konsumenci i jak zmieniają się producenci? W jaki sposób obie te grupy odczuwają niepokoje i jak warto na nie reagować - opowiada Małgorzata Cebelińska, dyrektor handlu firmy Mlekpol.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej