x

Kuchnia u Babci Maliny z Krakowa zwycięzcą Pyszne.pl Awards 2019

Kategoria: Twój biznes - wiedza    23.01.2020

Już po raz piąty z rzędu największy w Polsce serwis do zamawiania jedzenia online ogłosił laureatów Pyszne.pl Awards. Krakowska restauracja Kuchnia u Babci Maliny zajęła pierwsze miejsce, wyprzedzając ponad 7 tysięcy lokali w całym kraju.

Od 2015 roku Pyszne.pl Awards wyłania listę najbardziej lubianych i najlepiej ocenianych przez klientów restauracji – recenzje użytkowników serwisu odgrywają wiodącą rolę w wyborze laureatów.

Zdjęcie: materiały prasowe.
Zdjęcie: materiały prasowe.
– Po raz kolejny chcieliśmy skorzystać z okazji, aby nagrodzić najbardziej zaangażowane restauracje, które w ciągu ostatniego roku świadczyły klientom usługi na najwyższym poziomie. Osiągnięcia restauracji oblicza automatyczny algorytm oparty na recenzjach. W ten sposób wyłaniane są restauracje o najwyżej ocenianej przez klientów jakości obsługi – mówi Arkadiusz Krupicz, współzałożyciel i dyrektor zarządzający Pyszne.pl.
W tym roku uwielbiana przez klientów Kuchnia u Babci Maliny odebrała nagrodę dla najlepszej restauracji
z dostawą w całej Polsce oraz dla najlepszej restauracji z dostawą w Krakowie. Oprócz ogólnopolskiego zwycięzcy serwis Pyszne.pl wyłonił także lokalnych zwycięzców w 18 miastach w Polsce.
W 2019 roku nadal widoczne było zamiłowanie Polaków do pizzy. Pizzeria Muzyczna często zaspokajała apetyt wrocławian utrzymując od 2018 roku pozycję najlepszej pizzerii w mieście, a Pizza Taxi po raz drugi zwyciężyła w Poznaniu. Tymczasem kuchnia azjatycka króluje od 2018 roku w Warszawie i Łodzi – warszawskie Bong Bong Asian Bistro oraz łódzka Susharnia drugi raz z rzędu utrzymały się na czele zestawienia. Wyróżnione zostały również restauracje w kategoriach kuchni włoskiej, azjatyckiej, polskiej, zdrowego jedzenia i fast food.
W tegorocznej edycji dodano też nową kategorię – nowe restauracje, które mają za sobą świetny start z Pyszne.pl. W tej kategorii zwycięzcą okazał się Baku Kebab w Warszawie oferujący znakomite dania kuchni tureckiej i azerbejdżańskiej.
Pełną listę zwycięzców Pyszne.pl Awards znajdziecie na tej stronie.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Marcin Szachowicz: Pięć rozwiązań dobrych dla restauracyjnej kasy

Gdy drożeją warzywa, owoce, nabiał i inne artykuły spożywcze oraz zmniejsza się zawartość portfeli Polaków gastronomia jest w kropce. Podnosić ceny dań? Zmniejszać porcje? Szukać tańszych produktów? Żadne rozwiązanie nie jest dobre. Jak więc sprawić, by goście wciąż chętnie odwiedzali restauracje?

MAX Premium Burgers: wyróżnia nas zielone menu

Od siedmiu lat działa w Polsce sieć restauracji MAX Premium Burgers ze Szwecji, która istnieje od 1968 roku. Dlaczego rozwija się w kraju tak odmiennym od Skandynawii? Czemu stawia na roślinne menu? Opowiada Jerzy Jakubiak, head of development w MAX Premium Burgers.

Zabytki? To przeżytek! 81 proc. podróżuje, by próbować nowej kuchni

Według "Global Travel Trends Report" aż 81 proc. badanych jako najważniejszy cel swojej podróży wskazało kulinaria. Czy to przypadek, że w tym roku Polska została wskazana jako kierunek podróży numer 1, a jednymi z najbardziej viralowych TikToków stają się te z testami polskiego jedzenia?

800 mln zł - tyle zaległości ma branża gastronomiczna!

BIG InfoMonitor podaje, że na drodze do poprawy sytuacji branży gastronomicznej stanęła inflacja: biznes zmaga się z utrzymującymi się wysokimi cenami produktów żywnościowych, energii, paliwa i konkurencją.

Subway uspokaja franczyzobiorców i otwiera się na współpracę z korporacjami

Zarząd sieci restauracji Subway ogłosił gotowość do współpracy z korporacjami, co jest zwrotem o niemal 180 stopni w stosunku do dotychczasowej strategii. Ma to uspokoić dotychczasowych franczyzobiorców zaniepokojonych przyszłością marki.

Robot dostarcza jedzenie z Pyszne.pl. Serwis testuje dostawy na krótkim dystansie

Na ulice Warszawy wyjechał pierwszy w historii marki, półautonomiczny robot dostawczy Pyszne.pl. Operator delivery testuje innowacyjne rozwiązanie, które ma usprawnić proces dowozu zamówień na niewielkich dystansach. Sprawdzamy, jak działa taki robot.

Inne kategorie

Podcasty

Nowe kierunki rozwoju i nowe kategorie roślinnych produktów [PODCAST]

Jak zmienia się rynek roślinnych zamienników produktów odzwierzęcych? Czego możemy się spodziewać na wegańskich talerzach w niedalekiej przyszłości? Rozmawiamy o tym z Katarzyną Sałatą, przedstawicielką kampanii RoślinnieJemy.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej