- Restauracja Belvedere zaprasza na romantyczne, walentynkowe menu degustacyjne. Foto: materiały prasowe.
Autorska kuchnia Sebastiana Olmy to podróż, która zaczyna się od polskiej tradycji kulinarnej, ale na żadnym etapie nie jest nią ograniczona. Na walentynkowy weekend szef kuchni skomponował pięciodaniowe menu degustacyjne w wersji klasycznej oraz wegetariańskiej.
– Lubię tworzyć dania, które po kilku dniach znikają z karty na zawsze. To mój sposób na podarowanie gościom unikalnego doświadczenia. Najlepiej wspomina się to, co niepowtarzalne – wyjaśnia szef kuchni. Dlatego kremowego foie gras z truflowym brioche, aksamitnego kremu cydrowego z parmezanem, zimowego dorsza z szampanem, fig z żurawiną na kruchym cieście czy gorącej czekolady z mrożonymi truskawkami i chili będzie można spróbować w Restauracji Belvedere tylko 14 i 15 lutego.
Selekcja win przygotowana z myślą o lutowym menu opiera się na produktach niewielkich polskich winnic – wciąż jeszcze zbyt mało znanych, choć nagradzanych w prestiżowych konkursach. To doskonała okazja do odkrycia bukietów ukształtowanych przez specyficzny środkowoeuropejski klimat.
Nie tylko wina serwowane w Restauracji Belvedere pochodzą od lokalnych dostawców. Przywiązanie do regionalnych produktów sprawia, że każda pozycja dedykowanego menu tworzona jest z wykorzystaniem sezonowych warzyw i owoców od zaprzyjaźnionych rolników i sadowników.Polska tradycja kulinarna to również polska gościnność, która w Belvedere ma kształt powitalnego koktajlu Bell Martini. Aromat marakui, słodycz wanilii i nuta alkoholu tworzą wyrazistą kompozycję, która nastraja gości na pozostałą część wieczoru.
Restauracja Belvedere zaprasza na walentynkowy weekend.
14 i 15 lutego 2020 r.
ul. Agrykoli 1, wjazd od ul. Parkowej
00-460 Warszawa
Rezerwacje: (22) 55 86 701 / 606 102 002
rezerwacja@belvedere.com.pl