x

Sky Kitchen we Wrocławiu

Kategoria: Miejsca    19.02.2020

To będzie pierwsze kulinarne miejsce butikowe we Wrocławiu, łączące intrygującą przestrzeń z wyjątkowymi doznaniami smakowymi. Strefa autorskich konceptów restauracyjnych Sky Kitchen powstaje w Sky Tower, należącym do spółki Develia obiekcie funkcjonującym w formule mixed-use.

Wizualizacja konceptu Sky Kitchen we Wrocławiu. Zdjęcie: materiały prasowe.
Wizualizacja konceptu Sky Kitchen we Wrocławiu. Zdjęcie: materiały prasowe.
Sky Kitchen będzie synergią 9 oryginalnych propozycji kulinarnych. Dwie z nich - Alyki i Road - już funkcjonują w obiekcie, a w planach jest dołączenie 7 starannie wyselekcjonowanych konceptów gastronomicznych. Pierwszą z tych nowości będzie Mango Mama, która zaoferuje egzotyczne dania kuchni indyjskiej i azjatyckiej, przygotowywane w duchu filozofii #madewithlove.
Kuchnie restauracji, które pojawią się w Sky Kitchen, mają mieć ujednolicony wizualnie charakter. Będą otwarte, połączone wspólną przestrzenią spożywania posiłków. Stworzy to nie tylko komfortowe warunki do towarzyskich spotkań z jedzeniem w tle, ale także umożliwi podglądanie pracy profesjonalnych kucharzy oraz barmanów.

- Restauracje działać będą do późnych godzin wieczornych. Cała strefa zostanie urządzona w elastyczny sposób, pozwalający na łatwą zmianę ustawienia na potrzeby różnorodnych wydarzeń. Będzie tętnić życiem zarówno w trakcie dnia, jak i po zamknięciu pasażu handlowego czy biur - mówi Małgorzata Michalska, Leasing Manager w Develia S.A.

Za realizację projektu odpowiada wrocławskie Studio MIXD. Zgodnie z założeniami Sky Kitchen będzie zaskakiwać nie tylko wyjątkowymi doświadczeniami kulinarnymi. Równie intrygująca ma być klimatyczna aranżacja miejsca. Głównym jej elementem będzie efektowny sufit, przypominający - dzięki zamontowaniu podświetlanych ekranów z barrisolu z przepływającymi obrazami - ewoluujące z minuty na minutę niebo. Ruch, światło, płynne formy i kolory odwołują się do surrealizmu Salvadora Dali, którego „Profil czasu”, jedna z ośmiu monumentalnych rzeźb z serii „miękkich zegarów", stoi przed wejściem do Sky Tower. We wspólnej przestrzeni, w opozycji do spektakularnego sufitu, pojawi się surowy, industrialny design, urozmaicony roślinami oraz kolorowymi, geometrycznymi mozaikami.

- Zapraszamy do współtworzenia naszego nowego, flagowego projektu, jakim jest strefa autorskich konceptów kulinarnych. Zależy nam, by w Sky Kitchen znalazły się propozycje nietuzinkowe i oryginalne, wyróżniające się na tle innych obiektów - dodaje Małgorzata Michalska.

Sky Kitchen powstaje na poziomie 0 Sky Tower we Wrocławiu przy ul. Powstańców Śląskich 2-4 (53-333 Wrocław).

 

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Hummus Amamamusi zamyka się po 11 latach. Lokal i marka są na sprzedaż

Restauracja Hummus Amamamusi uznawana za jedną z najlepszych w Krakowie zamyka podwoje z końcem maja. Właściciele szukają chętnych do przejęcia biznesu. Przegrali z konsekwencjami pandemii i inflacją.

Pięć nowych konceptów w Elektrowni Powiśle. To m.in. stekownia Prime Cut i naleśnikarnia Petit Breton Crêperie

Oferta gastronomiczna Elektrowni Powiśle wzbogaciła się o koncepty kuchni amerykańskiej, francuskiej i gruzińskiej. Fanów steków ucieszy otwarcie restauracji Prime Cut, a słodyczy - Forestero & Co. W strefie Food Hall pojawiły się także: Smashny Burger, Petit Breton Crêperie oraz Chmeli Suneli.

Nestlé Polska otwiera restaurację w Zatorze pod Krakowem

Globalna firma na rynku FMCG wkracza do branży restauracyjnej. Powstaje lokal gastronomiczny pod szyldem znanej marki roślinnej Nestlé Polska.

Nowojorska restauracja Tatiana z nagrodą Resy One To Watch 2023

Tatiana, nowojorska restauracja, której szefem kuchni jest Kwame Onwuachi została nagrodzona tytułem Resy One To Watch 2023 przez The World’s 50 Best Restaurants. Choć działa w Lincoln Center dopiero od listopada zeszłego roku, już uznano ją za wschodzącą gwiazdę globalnej sceny gastronomicznej.

Sphinx wraca do kamienicy na wrocławskim Rynku

Sieć serwująca popularną shoarmę po ponad rocznej przerwie wraca do lokalizacji, w której wcześniej działała przez 20 lat. - Pracujemy nad tym, aby ta restauracja nie była naszym jednym powrotem - zapowiada Mateusz Cacek, wiceprezes Sfinks Polska, spółki do której należą restauracje Sphinx.

Piekarnia Chaud Pain otwiera nowe punkty w stolicy

Warszawska piekarnia słynąca z wypieków we francuskim stylu zamienia się w sieć. W piątek, 19 maja, otworzono dwa nowe punkty Chaud Pain, a w najbliższych tygodniach ma powstać trzeci - wszystkie zlokalizowane w centrum stolicy.

Inne kategorie

Podcasty

Kryzys 2.0 i konsument, który przelicza: jak go zachęcić do marki? [PODCAST]

Czego potrzebuje teraz konsument? Czy zmieniać portfolio? Jak się z nim komunikować? Czy to jest moment na wprowadzanie nowości? Opowiada Jacek Sadowski, prezes Demo Effective Launching.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej