FARINA, KRAKÓW
Wielbicielom konkretnych rozmiarów i długich biesiad przy winie restauracja Farina oferuje dwie butelki magnum. Możemy wybrać trunki albo z Portugalii, czy- li Ribeiro Santo Reserva Carlos Lucas Vinhos, Dao z rocznika 2013 (700 zł), albo z Włoch – Amarone della Valpolicella Superiore, Farina, DOCG Veneto z 2016 r. (950 zł).
CRISTINA, ZAKOPANE
Jeżeli chcecie odpocząć od wszechobecnej cepeliady, hałasu i turystycznego zgiełku, zboczcie z Krupówek, usiądźcie wygodnie i zaufajcie sommelierowi Adamowi Fijałowi. Do wyboru macie dwie butelki magnum: szampana Jacquard Mosaique (930 zł) do celebracji, a do deserowych hedoni- stycznych uciech Porto Reserva od Croft (530 zł).
SZARA GĘŚ, KRAKÓW
Szara Gęś oferuje aż siedem win w butelkach magnum. W tym prawdziwy rarytas dla tych, którzy chcieliby uczcić początek nowego roku w królewskim stylu – Dom Pérignon, Blanc, Brut, Champagne AOC na bazie szczepów pinot noir i chardonnay (4000 zł).
Artykuł ukazał się w „Food Service" 2/2020 nr 192.