Jest to także miejsce, które promuje rodzimą wersję tapas – małych przekąsek idealnych jako dodatek do alkoholu i do dzielenia się w gronie biesiadników. W swojej książce dzielą się doświadczeniem i wiedzą na temat śledzi, a także barwnymi anegdotami z podróży. Dowiecie się z niej również, jak przyrządza się i traktuje śledzie w różnych kulturach oraz co wpływa na ich jakość. Autorzy zebrali ponad 50 przepisów, które podzielili według pór roku. Opisali podstawowe techniki sprawiania i obróbki śledzi, klasyczne receptury (np. śledź w śmietanie i oleju) oraz bardziej ekstrawaganckie połączenia, jak choćby śledź w truskawkach czy śledziowe lody. Są też... śledzie bez śledzia w wersji wege. Ta publikacja daje szansę, by poszerzyć wiedzę o produkcie, o którym – wydawałoby się – wiecie już wszystko!
Recenzja ukazała się w „Food Service" 3/2020 nr 193.