x

Szkolenie Tork VR Clean Hands otrzymuje nagrodę Interclean Innovation 2020

Kategoria: Wydarzenia - branżowe    13.05.2020

Interaktywne szkolenie z zakresu higieny rąk, dostępne w aplikacji Tork VR Clean Hands Training, zostało nagrodzone w kategorii "Produkty powiązane/Usługi" w tegorocznej edycji konkursu Interclean Innovation.

Zdjęcie: materiały prasowe.
Zdjęcie: materiały prasowe.
Szkolenie VR pozwala użytkownikom przećwiczyć każdy z 5 etapów higieny rąk według WHO, zwiększając tym samym świadomość jej znaczenia, a nawet przyczyniając się do ratowania życia.
– Od 5 do 10% szpitali mierzy się z problemem zakażeń (HAI), w wyniku których co roku umiera około 136 tysięcy osób w Europie i Ameryce Północnej. Jesteśmy dumni z naszego szkolenia VR, jego wpływu na pracę personelu medycznego i poprawę bezpieczeństwa pacjentów – mówi Suzanne De Maine, regional marketing manager w Tork, Essity.
Aplikacja Tork VR Clean Hands Training jest odpowiedzią na wyzwania, z którymi mierzy się obecnie służba zdrowia. Badanie przeprowadzone przez Tork wykazało, że 80% personelu chciałoby poprawić przestrzeganie zasad higieny rąk. Tradycyjne formy szkolenia dotyczące higieny są często postrzegane jako mało inspirujące. Przeniesienie go do wirtualnego świata pozwala przeprowadzić je w dowolnym miejscu i zwiększa jego efektywność. Wyniki wskazują, że zapamiętujemy zaledwie 10% tego, co czytamy, 20% tego, co słyszymy, i 30% tego, co widzimy. Natomiast kiedy wykonujemy jakąś czynność lub symulujemy jej wykonywanie - zapamiętujemy aż 90%.
– Stworzenie tego innowacyjnego rozwiązania to efekt ścisłej współpracy ze specjalistami służby zdrowia oraz ekspertami z zakresu higieny rąk i psychologii behawioralnej. Wspólnie opracowaliśmy nowatorskie narzędzie, które ma pomóc pracownikom służby zdrowia na całym świecie poprawić higienę rąk i zmniejszyć ryzyko zakażeń – podkreśla Jenny Logenius, global brand innovation manager w Tork, Essity.
Jury doceniło intuicyjność i łatwość obsługi nowej aplikacji oraz jej wysoką użyteczność w utrzymaniu odpowiedniej higieny rąk w placówkach opieki zdrowotnej.
– Zachęcamy markę Tork do dalszej pracy nad rozwojem narzędzi cyfrowych wspomagających higienę rąk, także dla innych segmentów rynku i ogółu społeczeństwa – powiedział Ronald Bruins, członek jury i redaktor naczelny Service Management.

 

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Obywatelski projekt ustawy "Jednolita stawka sprzedażowa - 5% VAT w gastronomii". Rusza zbiórka podpisów

Zarząd Izby Gospodarczej Gastronomii Polskiej podjął obywatelską inicjatywę zbierania 100 tysięcy podpisów pod projektem ustawy "Jednolita stawka sprzedażowa - 5% VAT w gastronomii".

Selgros z nagrodą Prezydenta Miasta Poznania

Zaangażowanie marki Selgros w lokalne i ogólnopolskie akcje społeczne zostało docenione. Przedsiębiorstwo wyróżniono tytułem "Firma o złotym sercu". Nagrodę wręczył prezydent Poznania Jacek Jaśkowiak podczas gali z okazji ogłoszenia wyników rankingu Złota Setka Wielkopolski.

Laureaci plebiscytu Najlepsza Restauracja 2023 i Złotej Korony Ambasadora Kuchni Polskiej

Ponad 600 lokali z 15 regionów Polski wzięło udział w organizowanym przez Makro Polska plebiscycie Najlepsza Restauracja 2023. Spośród nich wyłoniono 37 zwycięzców. Znamy także laureatów konkursu "Złota Korona Ambasadora Kuchni Polskiej".

Nagroda Chefs Choice Polska dla wołowiny długo dojrzewającej Sokołów

Wołowina długo dojrzewająca sezonowana na sucho firmy Sokołów otrzymała prestiżową nagrodę Chefs Choice Polska. Została ona przyznana w ramach II edycji konkursu organizowanego przez Stowarzyszenie Kucharzy Polskich oraz Fundację Warto Im Pomóc.

Mięso przyszłości. Co będą jeść Polacy w kolejnych dekadach? IV spotkanie Food Working

Przed nami kolejne spotkanie branżowe z cyklu Food Working, organizowane przez twórców projektu Food and Design. W studiu Od kuchni na warszawskiej Pradze eksperci zmierzą się z tematem mięsa przyszłości.

Światowy Dzień Higieny Rąk - tak świętuje marka Tork

Z okazji Światowego Dnia Higieny Rąk, co roku obchodzonego 5 maja, Tork, marka firmy Essity, lider na rynku profesjonalnej higieny, udostępniła personelowi toruńskiej placówki szkolenie VR.

Inne kategorie

Podcasty

Kryzys 2.0. Restauratorka Alicja Than o optymalizacji kosztów biznesu gastronomicznego [PODCAST]

W jaki sposób optymalizować koszty prowadzenia biznesu gastronomicznego w obliczu rosnącej inflacji oraz jak przetrwać na rynku, nie tracąc klientów i nie rezygnując z jakości - rozmawiamy o tym z Alicją Than, właścicielką lokali Izumi Sushi, Kago, Kiseki, Omakase, Matcha Bistro & Bar w Warszawie.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej