Niemiecki Instytut Wina organizuje „Riesling Weeks”, aby podnosić świadomość konsumentów dotyczącą walorów smakowych niemieckiego rieslinga, różnorodności jego stylów, możliwości łączenia go z potrawami oraz w celu zwiększenia jego sprzedaży i innych win niemieckich.
Udział w akcji jest bezpłatny i nie wiąże się poza zaangażowaniem z żadnymi kosztami. Wszystkie materiały promocyjne Instytut dostarcza na czas akcji bezpłatnie.
Więcej szczegółów na tej stronie.


Tygodnie Rieslinga Niemieckiego Instytutu Wina


Podczas trzech tygodni akcji "Riesling Weeks" Niemiecki Instytut Wina wspiera działania promocyjne importerów, sklepów specjalistycznych, restauracji i wine barów. Szósta edycja wydarzenia odbędzie się między 18 lipca a 8 sierpnia.
Zobacz także

Borsa Vini Italiani 2023

Coroczne święto włoskiego wina Borsa Vini Italiani odbędzie się 30 maja w hotelu Marriott w Warszawie. W 9. edycji wydarzenia weźmie udział aż 34 producentów z 12 regionów. Zaprezentują gościom łącznie ponad 160 etykiet swych flagowych produktów.

Mięso przyszłości. Co będą jeść Polacy w kolejnych dekadach? IV spotkanie Food Working

Przed nami kolejne spotkanie branżowe z cyklu Food Working, organizowane przez twórców projektu Food and Design. W studiu Od kuchni na warszawskiej Pradze eksperci zmierzą się z tematem mięsa przyszłości.

The World's 50 Best 2023 w Walencji

Już 20 czerwca poznamy listę najlepszych restauracji na świecie! Ceremonia ogłoszenia i wręczenia nagród tegorocznej edycji The World’s 50 Best Restaurants odbędzie się w Walencji. Jak zwykle w ramach tego wydarzenia odbędą jak liczne wydarzenia towarzyszące.

12. spotkanie TrendTalk: Spojrzenie przez krawędź talerza

12. spotkanie online w cyklu TrendTalk odbędzie się 10 maja. Jego organizatorem jest firma Rational.

Mistrzostwa Polski Sommelierów 2023

Trzydniowe Międzynarodowe Mistrzostwa Polski Sommelierów rozpoczną się 26 maja w Warszawie. To pierwsza edycja mistrzostw, w której oprócz polskich zawodników wezmą udział przedstawiciele stowarzyszeń sommelierskich z innych krajów. Konkurs jest organizowany po raz pierwszy w Airport Hotel Okęcie.

Preselekcja do finału Bocuse d’Or Poland 2023

Preselekcja do tegorocznej edycji Bocuse d’Or Poland odbędzie się w czerwcu. Najlepszych sześciu szefów kuchni weźmie udział w krajowym finale, a jego zwycięzcy będą reprezentować Polskę podczas selekcji europejskiej konkursu w Trondheim
Inne kategorie
Podcasty


Nowe kierunki rozwoju i nowe kategorie roślinnych produktów [PODCAST]

