Nowe menu pełne jest kolorowych i wiosennych pozycji, w którym znalazło się sporo dań dla wegan i wegetarian, np. raw spaghetti z cukinii i marchewki, linguini z bobem czy wegańskie tiramisu (z orzechów nerkowca i migdałów) lub lody. Na hity zapowiadają się: pierś kaczki z sycylijskimi pomarańczami, chardonnay i marchewką w cynamonie, tatar wołowy czy carpaccio z ośmiornicy.
Karta wzbogacona jest o wkładkę sezonową z ofertą potraw bazujących na produktach sezonu – teraz są to szparagi (polecamy pizzę bianca ze szparagami). W menu pojawił się także nowy dział – „Fryty”, a w nim m. in. frytki z batatów z guacamole, frytki po hiszpańsku (z szarpaną wołowiną) czy po włosku (z serem grana padano).
To nie koniec atrakcji – Syreni Śpiew kusi promocjami. Druga i kolejna pozycja z konkretnego działu w wybrany dzień tygodnia jest o połowę tańsza (-50%), np. poniedziałek to bonus na makarony, wtorek – „Green day”, a sobota to zniżki na pizzę.
Lokal wciąż oferuje dania na wynos dostępne za pośrednictwem panelu na upmenu.pl, tam też są rabaty – codziennie każda druga i kolejne pizze -50% oraz każde drugie i kolejne frytki -50%.