x

Syreni Śpiew w Warszawie - po otwarciu stawia na kuchnię śródziemnomorską

Kategoria: Miejsca    03.06.2020

Załoga warszawskiego baru Syreni Śpiew Koneser przygotowała dla swych gości nową ofertę: promocje, sporo dań wegańskich oraz powiększony ogródek.

Pizza bianca ze szparagami. Zdjęcie: materiały prasowe.
Pizza bianca ze szparagami. Zdjęcie: materiały prasowe.
– Przystosowaliśmy naszą przestrzeń zgodnie z nowymi normami bezpieczeństwa. Powiększyliśmy ogród, ustawiliśmy w odpowiedniej odległości stoliki tak, aby każdy czuł się u nas bezpiecznie – podkreśla Weronika Wódkowska, brand menedżer Syreniego Śpiewu Koneser.

Nowe menu pełne jest kolorowych i wiosennych pozycji, w którym znalazło się sporo dań dla wegan i wegetarian, np. raw spaghetti z cukinii i marchewki, linguini z bobem czy wegańskie tiramisu (z orzechów nerkowca i migdałów) lub lody. Na hity zapowiadają się: pierś kaczki z sycylijskimi pomarańczami, chardonnay i marchewką w cynamonie, tatar wołowy czy carpaccio z ośmiornicy.

Pierś kaczki z sycylijskimi pomarańczami, chardonnay i marchewką w cynamonie. Zdjęcie: Monika Jankowska-Kapica.
Pierś kaczki z sycylijskimi pomarańczami, chardonnay i marchewką w cynamonie. Zdjęcie: Monika Jankowska-Kapica.
Karta wzbogacona jest o wkładkę sezonową z ofertą potraw bazujących na produktach sezonu – teraz są to szparagi (polecamy pizzę bianca ze szparagami). W menu pojawił się także nowy dział – „Fryty”, a w nim m. in. frytki z batatów z guacamole, frytki po hiszpańsku (z szarpaną wołowiną) czy po włosku (z serem grana padano).

Fryty z Syreniego Śpiewu. Zdjęcie: materiały prasowe.
Fryty z Syreniego Śpiewu. Zdjęcie: materiały prasowe.
To nie koniec atrakcji – Syreni Śpiew kusi promocjami. Druga i kolejna pozycja z konkretnego działu w wybrany dzień tygodnia jest o połowę tańsza (-50%), np. poniedziałek to bonus na makarony, wtorek – „Green day”, a sobota to zniżki na pizzę.

Lokal wciąż oferuje dania na wynos dostępne za pośrednictwem panelu na upmenu.pl, tam też są rabaty – codziennie każda druga i kolejne pizze -50% oraz każde drugie i kolejne frytki -50%.

Autor tekstu: Monika Jankowska-Kapica
O AUTORZE
Monika-Jankowska-Kapica
Od ponad 10 lat pisze i redaguje teksty o jedzeniu - najpierw w magazynie "Kuchnia", teraz w "Food Service" i na stronie Ouichef.pl. Z wykształcenia polonistka. Karierę zawodową zaczynała jako reporterka i prezenterka Polskiego Radia Szczecin. Była redaktorką "Gazety Wyborczej" w Szczecinie, "Gazety Stołecznej" i "Co jest Grane". Pasjonatka tanga argentyńskiego i jogi.

Zobacz także

Sho Ramen - Michał Kostrzewa otwiera kolejny lokal w Kielcach

Michał Kostrzewa, właściciel restauracji Sushiya w Kielcach, otwiera kolejny lokal. Sho Ramen ma przyjąć gości jeszcze w lipcu.

Pierwsza strefa restauracyjna pod szyldem Garden Gourmet otwarta

Pierwszą w Polsce strefę restauracyjną pod szyldem Garden Gourmet otwarto w Dzień Dziecka w Energylandii. W roślinnym menu goście znajdą potrawy skomponowane z wykorzystaniem produktów Garden Gourmet, marki z portfolio Nestlé.

Concordia Taste jedną z najlepszych restauracji w Europie według "The Guardian"

Concordia Taste z Poznania trafiła na listę najlepszych europejskich restauracji pisma "The Guardian". To jedyny lokal w Polsce, które znalazł się zestawieniu opiniotwórczego brytyjskiego dziennika. W rankingu uwzględniono tylko 35 restauracji.

Sady Bistro w Krakowie - kuchnia inspirowana sadem. Za koncept odpowiada Tadeusz Müller

Nowe miejsce na kulinarnej mapie Krakowa. Przy Grzegórzeckiej działa już Sady Bistro. Menu, które stworzył Tadeusz Müller, ma przenosić gości do lanckorońskich sadów.

Nowa kawiarnia So Coffee w Katowicach. To pierwszy franczyzowy lokal sieci poza centrum handlowym

Należąca do Lagardère Travel Retail sieć So Coffee świętuje start nowej kawiarni w Katowicach. To pierwszy franczyzowy lokal pod tym szyldem, który działa przy ulicy, a nie w centrum handlowym. Prowadzi go rodzina państwa Buckich - jest to już trzecie So Coffee w ich biznesowym portfolio.

Hummus Amamamusi zamyka się po 11 latach. Lokal i marka są na sprzedaż

Restauracja Hummus Amamamusi uznawana za jedną z najlepszych w Krakowie zamyka podwoje z końcem maja. Właściciele szukają chętnych do przejęcia biznesu. Przegrali z konsekwencjami pandemii i inflacją.

Inne kategorie

Podcasty

Nowe kierunki rozwoju i nowe kategorie roślinnych produktów [PODCAST]

Jak zmienia się rynek roślinnych zamienników produktów odzwierzęcych? Czego możemy się spodziewać na wegańskich talerzach w niedalekiej przyszłości? Rozmawiamy o tym z Katarzyną Sałatą, przedstawicielką kampanii RoślinnieJemy.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej