x

Nowa restauracja Amaro i Nosalowy Park Hotel & Spa - w lipcu

Kategoria: Miejsca    18.06.2020

Pięciogwiazdkowy Nosalowy Park Hotel & Spa w centrum Zakopanego zostanie otwarty 1 lipca. W zabytkowej części obiektu, Villi Marillor, mieścić się będzie nowa, autorska restauracja Wojciecha Modesta Amaro - Heart by Amaro.

Wojciech Modest Amaro. Zdjęcie: materiały prasowe.
Wojciech Modest Amaro. Zdjęcie: materiały prasowe.
Nosalowy Park Hotel & Spa wyróżnia wyjątkowa lokalizacja w centrum Zakopanego. Mimo, że niespełna 500 metrów od niego znajdują się gwarne i tętniące życiem Krupówki, obiekt oferuje ciche otoczenie pięknego bukowego parku, a z jego okien można podziwiać Tatry. Szczególnie spektakularnym widokiem będą mogli się cieszyć goście eleganckich i przestronnych apartamentów na najwyższym piętrze hotelu z dostępem do prywatnych, zielonych tarasów.   

Heart by Amaro
Nowa, autorska restauracja Wojciecha Modesta Amaro mieścić się będzie w zabytkowej części hotelu – Villi Marillor, która powstała w 1905 r. W dwudziestoleciu międzywojennym szczególnie upodobała ją sobie ówczesna elita polityczno-artystyczna. Gościli w niej m. in. Wojciech Kossak, Stanisław Ignacy Witkiewicz czy Tadeusz Boy-Żeleński.
Restauracja Wojciecha Modesta Amaro ma być unikatowa. Jak deklaruje jeden z najbardziej znanych na świecie polskich szefów kuchni, Heart by Amaro będzie przede wszystkim „otwartym domem”, do którego mistrz kuchni zaprasza każdego, kto chce poznać jego osobiste, wybrane przez lata poszukiwań przepisy na definicję „pyszności”.
Amaro będzie serwował dania stworzone „z miłości do ludzi, szacunku do produktu i pasji w odkrywaniu regionalnego bogactwa Tatr”. W menu nie zabraknie również inspiracji z miejsc, które wywarły największy wpływ na kształtowanie się jego autorskiej kuchni.

Unikalny design i spa na deser
Zdjęcie: materiały prasowe.
Zdjęcie: materiały prasowe.
Aranżacja przestrzeni hotelu inspirowana jest dwoma stylami – secesją oraz art deco –  i łączy je w harmonijną całość. Kolorystyka wystroju utrzymana jest w odcieniach szarości, beżu, bieli i złota, przełamanych głęboką czerwienią. Obiekt zaprojektowany został przez wielokrotnie nagradzaną pracownię Kahl-Gaczorek Architekci, za wnętrza odpowiada gdańska pracownia Ideograf.
Nosalowy oferuje luksusowe pokoje w standardzie *5. Dla gości dostępne będą także: hotelowa restauracja Eleonora, lobby bar, rozbudowana strefa wellness, podziemny parking oraz usługi concierge.
Hotelowa restauracja Eleonora. Zdjęcie: materiały prasowe.
Hotelowa restauracja Eleonora. Zdjęcie: materiały prasowe.
Strefa wellness & spa obejmuje sauny, tężnię solankową, eleganckieNABE SPA, basen i centrum fitness. NABE SPA oferować będzie osiem gabinetów typu spa suite, w tym VIP Suite dla par. Każdy gabinet posiada własną strefę relaksu. Atutem NABE będą autorskie rytuały, sesje relaksacji z elementami medytacji, zabiegi na łóżku wodnym „Soft Pack" i linia autorskich kosmetyków opartych o naturalne składniki. Gabinety spa mieścić się będą w pięknych wnętrzach odrestaurowanej Villi Marilor.

Biznesowe spotkania w eleganckiej oprawie
Nosalowy Park Hotel & Spa dysponować będzie również elegancką strefą konferencyjno- bankietową. Składać się będzie z sali o powierzchni ponad 100 m2 (z możliwością podziału na dwie mniejsze), stylowego boardroomu dla ośmiu osób, części przygotowanej pod przerwy kawowe oraz z tarasu z widokiem na Tatry. Sale posiadać będą pełne wyposażenie dostosowane do najbardziej wymagających grup. Stylowe sale są też idealnym miejscem na kameralne wesela do 60 osób.

Zdjęcie: materiały prasowe.
Zdjęcie: materiały prasowe.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Concordia Taste jedną z najlepszych restauracji w Europie według "The Guardian"

Concordia Taste z Poznania trafiła na listę najlepszych europejskich restauracji pisma "The Guardian". To jedyny lokal w Polsce, które znalazł się zestawieniu opiniotwórczego brytyjskiego dziennika. W rankingu uwzględniono tylko 35 restauracji.

Sady Bistro w Krakowie - kuchnia inspirowana sadem. Za koncept odpowiada Tadeusz Müller

Nowe miejsce na kulinarnej mapie Krakowa. Przy Grzegórzeckiej działa już Sady Bistro. Menu, które stworzył Tadeusz Müller, ma przenosić gości do lanckorońskich sadów.

Nowa kawiarnia So Coffee w Katowicach. To pierwszy lokal sieci poza centrum handlowym

Należąca do Lagardère Travel Retail sieć So Coffee świętuje start nowej kawiarni w Katowicach. To pierwszy franczyzowy lokal pod tym szyldem, który działa przy ulicy, a nie w centrum handlowym. Prowadzi go rodzina państwa Buckich - jest to już trzecie So Coffee w ich biznesowym portfolio.

Hummus Amamamusi zamyka się po 11 latach. Lokal i marka są na sprzedaż

Restauracja Hummus Amamamusi uznawana za jedną z najlepszych w Krakowie zamyka podwoje z końcem maja. Właściciele szukają chętnych do przejęcia biznesu. Przegrali z konsekwencjami pandemii i inflacją.

Pięć nowych konceptów w Elektrowni Powiśle. To m.in. stekownia Prime Cut i naleśnikarnia Petit Breton Crêperie

Oferta gastronomiczna Elektrowni Powiśle wzbogaciła się o koncepty kuchni amerykańskiej, francuskiej i gruzińskiej. Fanów steków ucieszy otwarcie restauracji Prime Cut, a słodyczy - Forestero & Co. W strefie Food Hall pojawiły się także: Smashny Burger, Petit Breton Crêperie oraz Chmeli Suneli.

Nowojorska restauracja Tatiana z nagrodą Resy One To Watch 2023

Tatiana, nowojorska restauracja, której szefem kuchni jest Kwame Onwuachi została nagrodzona tytułem Resy One To Watch 2023 przez The World’s 50 Best Restaurants. Choć działa w Lincoln Center dopiero od listopada zeszłego roku, już uznano ją za wschodzącą gwiazdę globalnej sceny gastronomicznej.

Inne kategorie

Podcasty

Lifestyle czy zwykła konsumpcja: gdzie tu jest miejsce dla żywności [PODCAST]

Czy zakup tego bądź innego napoju czy przekąski jest emanacją stylu życia? I na ile w czasach inflacji jest miejsce na taką manifestację? Dyskutujemy z Szymonem Mordasiewiczem z GfK.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej