Porcje obiadowe przechowywane są w kontrolowanych warunkach chłodniczych, a po zakupie szybko podgrzewane – wystarczy 60 sekund. Opakowanie pozwala zjeść obiad na miejscu lub zabrać go ze sobą w podróż – wszystkie niezbędne dodatki i akcesoria znajdują się bowiem wewnątrz opakowania. W ofercie znalazły się przede wszystkim tradycyjne, domowe posiłki. Są wśród nich klasyczne potrawy kuchni polskiej, takie jak bigos, gulasz czy fasolka po bretońsku, a wkrótce pojawią się dania z innych stron świata oraz dania sezonowe.
Automaty stanęły w ośmiu warszawskich sklepach Carrefour Express Convenience. W tym celu Carrefour nawiązał współpracę z firmą Food Point.
– Nawiązanie współpracy z firmą Food Point i wprowadzenie automatów gastronomicznych to kolejna innowacja, jaką wprowadzamy do sklepów franczyzowych Carrefour. Dotychczasowe udogodnienia, takie jak kasy samoobsługowe, scan&go czy click&collect spotkały się zarówno z dużym zainteresowaniem ze strony klientów, jak i zostały docenione przez partnerów we franczyzie – mówi Michał Florkiewicz, dyrektor sklepów convenience Carrefour Polska.
Test usługi Food Point odbywa się w 8 sklepach w Warszawie:
Carrefour Express Warszawa, ul. Pory 55-57
Carrefour Express Warszawa, ul. Ukryty Raj 1
Carrefour Express Warszawa, ul. Żaryna 2b
Carrefour Express Warszawa, ul. Pełczyńskiego 16
Carrefour Express Warszawa, ul. Księcia Janusza 23
Carrefour Express Warszawa, ul. Nugat 9
Carrefour Express Warszawa, ul. Smoleńskiego 2
Carrefour Express Warszawa, ul. Marywilska 62
Autorka tekstu jest dziennikarką portalu handelextra.pl.