

Wojciech Modest Amaro otrzymał Grand Prix de l’Art de la Cuisine


Rewelacyjne wieści z Paryża. Wojciech Modest Amaro otrzymał najważniejsze wyróżnienie w świecie gastronomii - Grand Prix de l’Art de la Cuisine przyznawane przez Międzynarodową Akademię Gastronomiczną.
Informacją o wyróżnieniu Wojciech Modest Amaro podzielił się w social mediach. Amaro to jeden z najwybitniejszych i najbardziej rozpoznawalnych polskich szefów kuchni. Od lat prowadzi restaurację Atelier Amaro – w tym roku po raz kolejny uhonorowaną gwiazdką Michelin – a od paru tygodni także nową restaurację – Heart by Amaro w Zakopanem.
Zobacz także

Znamy 12 półfinalistów polskiej edycji konkursu World Class

Do półfinału organizowanego po raz ósmy konkursu World Class Poland zakwalifikowało się 12 zawodników z Warszawy, Gdańska, Krakowa, Katowic i Poznania. Wśród nich są zarówno doświadczeni barmani i uczestnicy rywalizacji z ubiegłych lat, jak i "młode wilki".

Wielkopolski Kucharz Roku 2023 - Konkurs im. Rafała Jelewskiego

Tegoroczna edycja Konkursu im. Rafała Jelewskiego - Wielkopolski Kucharz Roku odbędzie się 6 czerwca w hotelu Poznański w Luboniu. To cykliczne wydarzenie skierowane do przedstawicieli środowiska gastronomicznego z całej Polski.

The World's 50 Best przyznało nagrody Champions of Change za przełomowe inicjatywy w gastronomii

The World's 50 Best Restaurants, organizacja typująca listę najlepszych restauracji na świecie, przyznała nagrody Champions of Change za działania na rzecz pozytywnych społecznych zmian w gastronomii. Otrzymali je Nora Fitzgerald Belahcen z Marrakeszu oraz Othón Nolasco i Damián Diaz z Los Angeles.

Ogólnopolskie warsztaty "Śniadanie na trawie" ze wsparciem Mlekpolu

Warsztaty z serowarstwa, wędliniarstwa, wędzarnictwa, baristyki oraz przygotowywania sushi - adepci gastronomii z całej Polski spotkali się 19 maja w Zespole Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Bydgoszczy, aby zdobywać nowe umiejętności. Placówkę wspiera Mlekpol, przekazując produkty mleczarskie.

Wielka Loteria Selgros "26 lat na +". Atrakcyjne nagrody czekają na klientów

Po raz kolejny Selgros zaprasza swoich klientów do udziału w jubileuszowej loterii. Do wygrania jest 26 tysięcy bonów towarowych oraz nagrody główne - 10 x 10 tysięcy złotych w bonach do zrealizowania w halach marketu.

Czy mięso komórkowe trafi do Polski? Debata Food and Design

Czy Polacy są gotowi na mięso komórkowe i kiedy możemy się go spodziewać na półkach sklepowych? Między innymi te pytania twórcy projektu Food and Design zadali ekspertom podczas minionej debaty.
Inne kategorie
Podcasty


Lifestyle czy zwykła konsumpcja: gdzie tu jest miejsce dla żywności [PODCAST]

