Podczas festiwalu przedstawiciele marek TABASCO® oraz naturalnie warzonych sosów sojowych i marynat Kikkoman udowodnią, jak wiele można jeszcze odkryć niuansów w tak popularnym wśród Polaków grillowaniu. Swoje kreatywne kulinarne propozycje zaprezentują znani i lubiani szefowie kuchni, mistrzowie sztuki grillowania. W trakcie 6 godzin festiwalu odwiedzający będą mieli okazję spotkać się m.in. z Kubą Steuermarkiem, Szymonem Czerwińskim, Aureliuszem Wilkiem, Marcinem Molikiem, Marcinem Kucem, Sebastianem Wilczkiem, Kacprem Salzmanem, Gerardem Rytterem oraz Grzegorzem Bukowcem.
Najwyższą, naturalną jakość serwowanych dań zapewnią również lokalni, sprawdzeni dostawcy steków wołowych, pozostałego mięsa czy przekąsek mięsnych, warzyw i owoców oraz serów.
Cele organizatorów festiwalu to promowanie zdrowego stylu życia, prezentacja różnych metod grillowania, szeroko rozumiana edukacja konsumentów w zakresie właściwego grillowania i zdrowego odżywiania.
Organizatorzy zadbali o bezpieczeństwo gości w dobie epidemii wirusa SARS-CoV-2.
Szczegóły na profilu wydarzenia na Facebooku.


Festiwal Grilla 2020 w Zakopanem


Już 1 sierpnia w samo południe, na otwartym terenie przy wiatach grillowych kompleksu Nosalowy Dwór Resort & SPA w Zakopanem rozpocznie się "Festiwal Grilla 2020".
Zobacz także

Wielkopolski Kucharz Roku 2023 - Konkurs im. Rafała Jelewskiego

Tegoroczna edycja Konkursu im. Rafała Jelewskiego - Wielkopolski Kucharz Roku odbędzie się 6 czerwca w hotelu Poznański w Luboniu. To cykliczne wydarzenie skierowane do przedstawicieli środowiska gastronomicznego z całej Polski.

XVI Międzynarodowy Festiwal Kuchni Dworskiej

Pokazy kulinarne najlepszych szefów kuchni, rekonstrukcje historyczne, jarmark produktów regionalnych i liczne konkursy - to główne atrakcje XVI Międzynarodowego Festiwalu Kuchni Dworskiej, który odbędzie się 8 czerwca w Podzamczu Chęcińskim.

Borsa Vini Italiani 2023

Coroczne święto włoskiego wina Borsa Vini Italiani odbędzie się 30 maja w hotelu Marriott w Warszawie. W 9. edycji wydarzenia weźmie udział aż 34 producentów z 12 regionów. Zaprezentują gościom łącznie ponad 160 etykiet swych flagowych produktów.

Mięso przyszłości. Co będą jeść Polacy w kolejnych dekadach? IV spotkanie Food Working

Przed nami kolejne spotkanie branżowe z cyklu Food Working, organizowane przez twórców projektu Food and Design. W studiu Od kuchni na warszawskiej Pradze eksperci zmierzą się z tematem mięsa przyszłości.

The World's 50 Best 2023 w Walencji

Już 20 czerwca poznamy listę najlepszych restauracji na świecie! Ceremonia ogłoszenia i wręczenia nagród tegorocznej edycji The World’s 50 Best Restaurants odbędzie się w Walencji. Jak zwykle w ramach tego wydarzenia odbędą jak liczne wydarzenia towarzyszące.

12. spotkanie TrendTalk: Spojrzenie przez krawędź talerza

12. spotkanie online w cyklu TrendTalk odbędzie się 10 maja. Jego organizatorem jest firma Rational.
Inne kategorie
Podcasty


Nowe kierunki rozwoju i nowe kategorie roślinnych produktów [PODCAST]

