x

Whisky Live Warsaw 2020

Kategoria: Wydarzenia - kalendarium    06.08.2020

Mimo trudnej sytuacji rynkowej naznaczonej obecnością koronawirusa, organizatorzy Whisky Live Warsaw 2020 przygotowali specjalny scenariusz dla tegorocznej odsłony festiwalu. Impreza odbędzie się 1-3 października w Centrum Praskim Koneser.

– Mamy świadomość, że w obecnej sytuacji rekordowa liczba wystawców oraz stoisk przestaje mieć jakiekolwiek znaczenie. Priorytetem staje się kwestia bezpieczeństwa naszych gości festiwalowych. Z tego powodu formuła oraz frekwencja Whisky Live Warsaw będą uzależnione od aktualnej sytuacji epidemiologicznej w kraju. Zakładamy, ze liczba zarażonych będzie spadać, niemniej nie możemy wykluczyć nawrotu zachorowań w okresie powakacyjnym. Dlatego będziemy na bieżąco reagować na zmieniające się obostrzenia, dostosowując projekt imprezy do aktualnych wymogów sanitarnych – zapowiada Jarosław Buss, organizator Whisky Live Warsaw.
Podobnie jak w latach poprzednich, Whisky Live Warsaw zawita do Centrum Praskiego Koneser, które z uwagi na swoją historię i dziedzictwo doskonale wpisało się w klimat corocznych spotkań fanów alkoholi premium. Z uwagi na aktualne ograniczenia związane z liczbą osób przebywających na jednej przestrzeni, festiwal przybierze formę trzydniowej imprezy, odbywającej się w terminie 1-3 października 2020 r. (czwartek – sobota).
– W ciągu trzech dni festiwalowych planujemy zorganizować pięć 5-godzinnych sesji. Limit dla każdej sesji wyniesie 500 uczestników. W czwartek planowana jest jedna sesja w godzinach popołudniowych, natomiast pozostałe dni (piątek i sobota) zostaną podzielone na dwie sesje z dwugodzinną przerwą na niezbędne kwestie porządkowe oraz dezynfekcję przestrzeni festiwalowej – wyjaśnia Buss.  
Organizatorzy są świadomi tego, że ewentualne zamknięcie granic ograniczy napływ gości specjalnych oraz przedstawicieli zagranicznych destylarni.
– Zależy nam jednak, aby nawet w tych trudnych czasach, spowodowanych pandemią koronawirusa, Whisky Live Warsaw zachował swoją ciągłość, a państwo mieli okazję spotkać się w gronie entuzjastów whisky i po raz kolejny odbyć wyjątkową podróż smakową, zapominając, przynajmniej na chwilę, o problemach dnia codziennego. Dołożymy wszelkich starań, aby pobyt na Whisky Live Warsaw 2020 był niezapomnianą i przede wszystkim bezpieczną przygodą – deklaruje Jarosław Buss.

Bilety i bieżące informacje o Whisky Live Warsaw – na stronie www.whiskylivewarsaw.com,

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Borsa Vini Italiani 2023

Coroczne święto włoskiego wina Borsa Vini Italiani odbędzie się 30 maja w hotelu Marriott w Warszawie. W 9. edycji wydarzenia weźmie udział aż 34 producentów z 12 regionów. Zaprezentują gościom łącznie ponad 160 etykiet swych flagowych produktów.

Mięso przyszłości. Co będą jeść Polacy w kolejnych dekadach? IV spotkanie Food Working

Przed nami kolejne spotkanie branżowe z cyklu Food Working, organizowane przez twórców projektu Food and Design. W studiu Od kuchni na warszawskiej Pradze eksperci zmierzą się z tematem mięsa przyszłości.

The World's 50 Best 2023 w Walencji

Już 20 czerwca poznamy listę najlepszych restauracji na świecie! Ceremonia ogłoszenia i wręczenia nagród tegorocznej edycji The World’s 50 Best Restaurants odbędzie się w Walencji. Jak zwykle w ramach tego wydarzenia odbędą jak liczne wydarzenia towarzyszące.

12. spotkanie TrendTalk: Spojrzenie przez krawędź talerza

12. spotkanie online w cyklu TrendTalk odbędzie się 10 maja. Jego organizatorem jest firma Rational.

Mistrzostwa Polski Sommelierów 2023

Trzydniowe Międzynarodowe Mistrzostwa Polski Sommelierów rozpoczną się 26 maja w Warszawie. To pierwsza edycja mistrzostw, w której oprócz polskich zawodników wezmą udział przedstawiciele stowarzyszeń sommelierskich z innych krajów. Konkurs jest organizowany po raz pierwszy w Airport Hotel Okęcie.

Preselekcja do finału Bocuse d’Or Poland 2023

Preselekcja do tegorocznej edycji Bocuse d’Or Poland odbędzie się w czerwcu. Najlepszych sześciu szefów kuchni weźmie udział w krajowym finale, a jego zwycięzcy będą reprezentować Polskę podczas selekcji europejskiej konkursu w Trondheim

Inne kategorie

Podcasty

Kryzys 2.0. Restauratorka Alicja Than o optymalizacji kosztów biznesu gastronomicznego [PODCAST]

W jaki sposób optymalizować koszty prowadzenia biznesu gastronomicznego w obliczu rosnącej inflacji oraz jak przetrwać na rynku, nie tracąc klientów i nie rezygnując z jakości - rozmawiamy o tym z Alicją Than, właścicielką lokali Izumi Sushi, Kago, Kiseki, Omakase, Matcha Bistro & Bar w Warszawie.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej