

Druga restauracja Tokyo Sushi w warszawskim Blue City


Tokyo Sushi otworzyło swój drugi lokal w Blue City. Nowa restauracja serwuje dania w prawdziwym japońskim klimacie - sushi możemy wybierać z krążącej dookoła baru ruchomej taśmy.
w najlepszych centrach handlowych w Polsce. Jej kucharze to doświadczeni mistrzowie, specjalizujący się w kuchni japońskiej, a przede wszystkim sushi.
Nowe Tokyo Sushi mieści się na 2 poziomie Blue City w strefie food court. Goście siedzą na wysokich krzesłach wokół baru, skąd mogą wybierać przygotowane przez kucharzy sushi. To właśnie tu zainstalowano najdłuższą ze wszystkich lokali Tokyo Sushi ponad 40-metrową przenośną taśmę z jeżdżącym sushi. W restauracji można również zjeść lunch z daniami na ciepło, a w weekend przyjść na rodzinny obiad.
– W tym roku obchodzimy 10 lecie powstania marki i postanowiliśmy uczcić to wydarzenie, otwierając drugą restaurację w Blue City. Nasza pierwsza restauracja, którą uruchomiliśmy tu w 2016 roku, cieszy się ogromnym powodzeniem. Otwarcie drugiej lokalizacji pozwoli nam na przyjęcie większej liczby osób, które do tej pory często oczekiwały na wolny stolik – mówi Mariusz Rogowski, dyrektor generalny Tokyo Sushi.
W Tokyo Sushi każdy znajdzie coś dla siebie począwszy od zestawów lunchowych wydawanych od 10:00 do 15:00, po niedzielne pakiety promocyjne i specjalne zestawy dla dzieci. W ofercie lunchowej restauracji znajdują się też dania na ciepło. Restauracja proponuje Happy Hours i ciekawe promocje. Można również zamawiać dania na wynos.
Zobacz także

Hummus Amamamusi zamyka się po 11 latach. Lokal i marka są na sprzedaż

Restauracja Hummus Amamamusi uznawana za jedną z najlepszych w Krakowie zamyka podwoje z końcem maja. Właściciele szukają chętnych do przejęcia biznesu. Przegrali z konsekwencjami pandemii i inflacją.

Pięć nowych konceptów w Elektrowni Powiśle. To m.in. stekownia Prime Cut i naleśnikarnia Petit Breton Crêperie

Oferta gastronomiczna Elektrowni Powiśle wzbogaciła się o koncepty kuchni amerykańskiej, francuskiej i gruzińskiej. Fanów steków ucieszy otwarcie restauracji Prime Cut, a słodyczy - Forestero & Co. W strefie Food Hall pojawiły się także: Smashny Burger, Petit Breton Crêperie oraz Chmeli Suneli.

Nestlé Polska otwiera restaurację w Zatorze pod Krakowem

Globalna firma na rynku FMCG wkracza do branży restauracyjnej. Powstaje lokal gastronomiczny pod szyldem znanej marki roślinnej Nestlé Polska.

Nowojorska restauracja Tatiana z nagrodą Resy One To Watch 2023

Tatiana, nowojorska restauracja, której szefem kuchni jest Kwame Onwuachi została nagrodzona tytułem Resy One To Watch 2023 przez The World’s 50 Best Restaurants. Choć działa w Lincoln Center dopiero od listopada zeszłego roku, już uznano ją za wschodzącą gwiazdę globalnej sceny gastronomicznej.

Sphinx wraca do kamienicy na wrocławskim Rynku

Sieć serwująca popularną shoarmę po ponad rocznej przerwie wraca do lokalizacji, w której wcześniej działała przez 20 lat. - Pracujemy nad tym, aby ta restauracja nie była naszym jednym powrotem - zapowiada Mateusz Cacek, wiceprezes Sfinks Polska, spółki do której należą restauracje Sphinx.

Piekarnia Chaud Pain otwiera nowe punkty w stolicy

Warszawska piekarnia słynąca z wypieków we francuskim stylu zamienia się w sieć. W piątek, 19 maja, otworzono dwa nowe punkty Chaud Pain, a w najbliższych tygodniach ma powstać trzeci - wszystkie zlokalizowane w centrum stolicy.
Inne kategorie
Podcasty


Kryzys 2.0. Restauratorka Alicja Than o optymalizacji kosztów biznesu gastronomicznego [PODCAST]

