- Tomasz Muller i Robert Lewandowski. Zdjęcia: Jakub Pleśniarski, Shutterstock.com. Kolaż: Tomasz Augustyniak
- Budynek pośrodku to zabytkowa Warzelnia, w której znajdzie się restauracja Roberta Lewandowskiego. Wizualizacja: Browary Warszawskie (materiały prasowe).
Tadeusz Müller formalnie pracuje przy współtworzeniu projektu od maja tego roku. Jest odpowiedzialny nie tylko za menu, ale także za pomoc w wykreowaniu całego food-konceptu: określenie charakteru miejsca, grupy docelowej, specyfiki oferty barowej, wybór szefa kuchni. Właściciele chcą stworzyć miejsce z kuchnią nowojorską "złamaną" śródziemnomorską lekkością i kolorami.
Początkowo planowano, że restauracja zostanie otwarta na przełomie września i października tego roku. Jest jednak opóźnienie. Jacek Trybuchowski poinformował wczoraj portal money.pl, że otwarcie zostaje przesunięte na pierwszy lub drugi kwartał 2021 roku ze względu na wydłużające się prace remontowe w zabytkowym budynku.
Restauracja będzie miała ponad 1,3 tys. mkw.
– W murach dawnej Warzelni powstanie otwarte, gościnne i tętniące życiem miejsce, do którego będzie się chciało przyjeżdżać nawet z drugiego końca miasta. Nasza restauracja będzie miała charakter i ogromną siłę przyciągania. Będzie można tu wpadać w drodze do pracy na śniadanie, spotykać się na biznesowy lunch, zjeść dobrą kolację z rodziną, a wieczorem, z przyjaciółmi wspólnie obejrzeć świetny mecz. Jestem przekonany, żeby każda wizyta u nas będzie przyjemna i zapewni gościom maksimum wygody, zaangażujemy do tego najlepszych ludzi oraz nowoczesne technologie. Restauracja w Warzelni będzie sumą naszych wizji, najlepszych doświadczeń i wiedzy – zapowiadał przed rokiem Jacek Trybuchowski.
W restauracji znajdzie zatrudnienie około 70-100 osób. Rekrutacja rozpocznie się grudniu lub na początku przyszłego roku.