x

ReFood - zbędna żywność źródłem energii

Kategoria: Produkty    07.09.2020

W gastronomii powstają odpady spożywcze i resztki żywności, które muszą być zagospodarowane w sposób higieniczny i niezawodny.

Foto: materiały prasowe
Foto: materiały prasowe

ReFood przekazuje odpady kuchenne, spożywcze, zużyte oleje i tłuszcze oraz przeterminowane artykuły spożywcze do racjonalnego ponownego wykorzystania. ReFood odbiera je w miejscach ich powstawania, a następnie przetwarza, tak aby nadawały się do powtórnego wykorzystania. Zastosowanie zróżnicowanych i dokładnie dobranych metod przetwarzania pozwala wytworzyć wysokogatunkowe nawozy, przyjazną środowisku energię elektryczną i cieplną oraz surowce do produkcji wysokiej jakości paliwa biodiesel.

Oddział Refood w Warszawie
Saria Polska Sp. z o.o. 
ul. Zawodzie 18, 02-981 Warszawa
tel.: 800 800 737, e-mail: info@refood.pl
www.refood.pl 

 

Autor tekstu: ( red. )

Inne kategorie

Podcasty

Konsument, który żyje w poczuciu zagrożenia: jak z nim prowadzić dialog? [PODCAST]

Jak zmieniają się konsumenci i jak zmieniają się producenci? W jaki sposób obie te grupy odczuwają niepokoje i jak warto na nie reagować - opowiada Małgorzata Cebelińska, dyrektor handlu firmy Mlekpol.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej