x

Szkolenia dla gastronomii na targach Polagra 2020 w Poznaniu

Kategoria: Wydarzenia - branżowe    18.09.2020

Już 28 września rozpoczynają się targi Polagra 2020 z ekspozycją żywności, rozwiązań dla przemysłu spożywczego i sektora HoReCa. Podczas imprezy nie zabraknie interesujących szkoleń dla przedstawicieli gastronomii.

Polagra. Zdjęcie: materiały prasowe.
Polagra. Zdjęcie: materiały prasowe.
Tegoroczny program wydarzeń specjalnych tarów POLAGRA maksymalnie wypełnia trzy dni targowe (28-30 września).

Poniedziałek, 28 września rozpocznie się od spotkania na temat wpływu pandemii COVID-19 na zachowania konsumenckie. Niewątpliwie zmieniły się one w pierwszych tygodniach, gdy wszyscy zetknęliśmy się z nową rzeczywistością, niewiadomą, ograniczeniami w korzystaniu z usług. A jak jest teraz? Czy pewne wzorce konsumenckie ukształtowane na początku pandemii pozostały z nami, a jeśli tak to które z nich? Między innymi na te pytania będzie można usłyszeć odpowiedzi potwierdzone wynikami najnowszych badań prowadzonych w Polsce i na świecie.

Kontynuacją tego spotkania będzie panel dyskusyjny, którego uczestnicy – restauratorzy, dziennikarze branżowi, podzielą się swoimi doświadczeniem i spostrzeżeniami na temat szybkiego reagowania na zmiany i implementowania nowych rozwiązań w biznesie.
Jeszcze tego samego dnia będzie można wziąć udział w szkoleniu „Dobra praktyka produkcyjna i higieniczna w gastronomii”. To zagadnienie jest wyzwaniem i wielką odpowiedzialnością dla każdego, kto ma kontakt z żywnością w gastronomii, zwłaszcza teraz, w czasie pandemii. Ważny jest dobór metod, środków i realizacja prawidłowo dobranych procedur mających zapewnić bezpieczeństwo wyrobów i obsługi klientów. I właśnie taką wiedzę, w świetle aktualnych wymagań "covidowych", będą mogli nabyć uczestnicy tego spotkania.

Nie zabraknie też szkoleń o tematyce marketingowej. Dla przedstawicieli gastronomii zaplanowano m. in. warsztaty „Customer Journey Map – zaktualizuj strategię i ścieżki klientów” (28 września), podczas których będzie można dowiedzieć się, jak zaplanować spójne i skuteczne działania na każdym poziomie spotkania klienta z marką.

Z kolei w środę będzie można zaczerpnąć wiedzy na temat poprawnego z literą prawa budowania wizerunku i sprzedaży w sieci, a także dowiedzieć się jak znaleźć klientów restauracji w sieci i tworzyć grupy docelowe do Social Ads i Google Ads.

Wszystkie szkolenia są bezpłatne. Wymagają jedynie wcześniejszej rejestracji zgodnie z obecnymi wymogami GIS. Szczegółowy program wydarzeń towarzyszących targom POLAGRA 2020 znajduje się TUTAJ.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Wielka Loteria Selgros "26 lat na +". Atrakcyjne nagrody czekają na klientów

Po raz kolejny Selgros zaprasza swoich klientów do udziału w jubileuszowej loterii. Do wygrania jest 26 tysięcy bonów towarowych oraz nagrody główne - 10 x 10 tysięcy złotych w bonach do zrealizowania w halach marketu.

Czy mięso komórkowe trafi do Polski? Debata Food and Design

Czy Polacy są gotowi na mięso komórkowe i kiedy możemy się go spodziewać na półkach sklepowych? Między innymi te pytania twórcy projektu Food and Design zadali ekspertom podczas minionej debaty.

Deseo z czterema nagrodami na International Chocolate Awards

Już drugi rok z rzędu marka Deseo Patisserie & Chocolaterie została nagrodzona za swoje rzemieślnicze czekolady w konkursie International Chocolate Awards. Warszawska cukiernia wywalczyła w tym roku aż cztery medale: jeden złoty, jeden srebrny i dwa brązowe.

Obywatelski projekt ustawy "Jednolita stawka sprzedażowa - 5% VAT w gastronomii". Rusza zbiórka podpisów

Zarząd Izby Gospodarczej Gastronomii Polskiej podjął obywatelską inicjatywę zbierania 100 tysięcy podpisów pod projektem ustawy "Jednolita stawka sprzedażowa - 5% VAT w gastronomii".

Selgros z nagrodą Prezydenta Miasta Poznania

Zaangażowanie marki Selgros w lokalne i ogólnopolskie akcje społeczne zostało docenione. Przedsiębiorstwo wyróżniono tytułem "Firma o złotym sercu". Nagrodę wręczył prezydent Poznania Jacek Jaśkowiak podczas gali z okazji ogłoszenia wyników rankingu Złota Setka Wielkopolski.

Laureaci plebiscytu Najlepsza Restauracja 2023 i Złotej Korony Ambasadora Kuchni Polskiej

Ponad 600 lokali z 15 regionów Polski wzięło udział w organizowanym przez Makro Polska plebiscycie Najlepsza Restauracja 2023. Spośród nich wyłoniono 37 zwycięzców. Znamy także laureatów konkursu "Złota Korona Ambasadora Kuchni Polskiej".

Inne kategorie

Podcasty

Lifestyle czy zwykła konsumpcja: gdzie tu jest miejsce dla żywności [PODCAST]

Czy zakup tego bądź innego napoju czy przekąski jest emanacją stylu życia? I na ile w czasach inflacji jest miejsce na taką manifestację? Dyskutujemy z Szymonem Mordasiewiczem z GfK.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej