x

Forum "BIOEXPO"

Kategoria: Wydarzenia - kalendarium    24.09.2020

Okazją do pogłębienia wiedzy na temat temat branży bio w Polsce będzie Forum "BIOEXPO", które odbędzie się 8-10 października w PTAK WARSAW EXPO. Wydarzenie towarzyszy największym w Polsce oraz w Europie Środkowo-Wschodniej targom ekologicznym.

Jedynie ponad 2% – tyle terenów w Polsce przeznaczonych pod uprawy zajmują certyfikowane gospodarstwa ekologiczne. Natomiast z analiz przeprowadzonych przez Szkołę Główną Gospodarstwa Wiejskiego w 2020 roku wynika, że 32,1% badanych Polek i Polaków można zaliczyć do regularnych konsumentów żywności ekologicznej. Okazją do porozmawiania na temat branży bio w Polsce będzie Forum „BIOEXPO” 8-10 października w PTAK WARSAW EXPO.
W czasie pięciu paneli tematycznych blisko pięćdziesięciu ekspertów opowie m.in. o żywności ekologicznej i jej produkcji, warunkach rozwoju i tendencji na rynku bio w Polsce, jego szans i barier oraz kanałów dystrybucji. Prelegenci omówią również najnowsze badania, ideę czystej etykiety i zero waste, a także problem jakości żywności ekologicznej.
Zagadnienia poruszane na Forum są kierowane do branży, zawodów wspierających (mediów, lekarzy, ekologów, polityków) oraz konsumentów. Przy okazji Forum warto też zwiedzić targi i zapoznać się z ofertą produktów ekologicznych dostępnych na rynku polskim.
Szczegółowe informacje na temat prelegentów - na stronie www.jemyeko.com/kongres-bioexpo/
Aby otrzymać bezpłatny bilet na Forum, wystarczy wypełnić formularz na stronie www.bioexpo.pl/rejestracja-b2b/ jako odwiedzający.



Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Borsa Vini Italiani 2023

Coroczne święto włoskiego wina Borsa Vini Italiani odbędzie się 30 maja w hotelu Marriott w Warszawie. W 9. edycji wydarzenia weźmie udział aż 34 producentów z 12 regionów. Zaprezentują gościom łącznie ponad 160 etykiet swych flagowych produktów.

Mięso przyszłości. Co będą jeść Polacy w kolejnych dekadach? IV spotkanie Food Working

Przed nami kolejne spotkanie branżowe z cyklu Food Working, organizowane przez twórców projektu Food and Design. W studiu Od kuchni na warszawskiej Pradze eksperci zmierzą się z tematem mięsa przyszłości.

The World's 50 Best 2023 w Walencji

Już 20 czerwca poznamy listę najlepszych restauracji na świecie! Ceremonia ogłoszenia i wręczenia nagród tegorocznej edycji The World’s 50 Best Restaurants odbędzie się w Walencji. Jak zwykle w ramach tego wydarzenia odbędą jak liczne wydarzenia towarzyszące.

12. spotkanie TrendTalk: Spojrzenie przez krawędź talerza

12. spotkanie online w cyklu TrendTalk odbędzie się 10 maja. Jego organizatorem jest firma Rational.

Mistrzostwa Polski Sommelierów 2023

Trzydniowe Międzynarodowe Mistrzostwa Polski Sommelierów rozpoczną się 26 maja w Warszawie. To pierwsza edycja mistrzostw, w której oprócz polskich zawodników wezmą udział przedstawiciele stowarzyszeń sommelierskich z innych krajów. Konkurs jest organizowany po raz pierwszy w Airport Hotel Okęcie.

Preselekcja do finału Bocuse d’Or Poland 2023

Preselekcja do tegorocznej edycji Bocuse d’Or Poland odbędzie się w czerwcu. Najlepszych sześciu szefów kuchni weźmie udział w krajowym finale, a jego zwycięzcy będą reprezentować Polskę podczas selekcji europejskiej konkursu w Trondheim

Inne kategorie

Podcasty

Nowe kierunki rozwoju i nowe kategorie roślinnych produktów [PODCAST]

Jak zmienia się rynek roślinnych zamienników produktów odzwierzęcych? Czego możemy się spodziewać na wegańskich talerzach w niedalekiej przyszłości? Rozmawiamy o tym z Katarzyną Sałatą, przedstawicielką kampanii RoślinnieJemy.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej