x

Szef kuchni Marcin Przybysz prowadzi warsztaty kulinarne w restauracji Epoka

Kategoria: Wydarzenia - otwarte    29.10.2020

Restauracja Epoka w Warszawie na czas zamknięcia przekształciła się w kameralne miejsce spotkań, w którym organizowane są warsztaty kulinarne i kursy wine pairingu. Przewodnikiem w podróży śladami polskiej kuchni jest szef Marcin Przybysz.

Warsztaty w restauracji Epoka. W środku szef kuchni Marcin Przybysz. Zdjęcie: materiały prasowe.
Warsztaty w restauracji Epoka. W środku szef kuchni Marcin Przybysz. Zdjęcie: materiały prasowe.
Restauracja Epoka należąca do grupy Project Warszawa wystartowała z warsztatami z jednym z najlepszych szefów kuchni w Polsce, Marcinem Przybyszem. To wyjątkowa podróż śladami polskiej kuchni, która zmieniała się na przestrzeni wieków. Gospodarze Epoki chcą podzielić się z gośćmi wiedzą, doświadczeniem i kulinarnymi ciekawostkami. Warsztaty skierowane są zarówno do osób, które dotychczas nie miały zbyt wiele wspólnego z kuchnią, jak i tych, dla których gotowanie jest ogromną pasją. Szef kuchni Marcin Przybysz krok po kroku przeprowadza uczestników przez przepisy oparte na wielopokoleniowych recepturach.

– Zamknięcie restauracji to dla branży gastronomicznej niełatwy czas. My postanowiliśmy znaleźć nowe rozwiązania w pandemicznej rzeczywistości, która nas zastała. Jako restauracja oparta na sztuce fine diningu nie zdecydowaliśmy się na dowozy posiłków, ani dania na wynos. Naszą propozycją dla gości są warsztaty kulinarne w Epoce. Zapraszamy wszystkich, którzy chcą z nami nauczyć się gotować pod okiem jednego z najlepszych szefów kuchni w Polsce, Marcina Przybysza. Wychodzimy naprzeciw gościom, którzy bardzo często dopytywali nas o możliwość tego typu spotkań – mówi Antoine Azaïs, dyrektor restauracji Epoka.

Warsztaty w restauracji Epoka. Zdjęcie: materiały prasowe.
Warsztaty w restauracji Epoka. Zdjęcie: materiały prasowe.
Za kompozycję menu restauracji Epoka odpowiada Executive Chef grupy Project Warszawa Marcin Przybysz. Zwycięzca 3. edycji programu telewizyjnego Top Chef inspiracje czerpał z pracy w kuchniach kultury skandynawskiej, śródziemnomorskiej i anglosaskiej. Gotował w otoczeniu czołówki światowej gastronomii, współpracując z takimi szefami jak Massimo Bottura (Osteria Francescana), Rasmus Kofoed (Geranium), René Redzepi (Noma), Franck Giovannini (Restaurant de l’Hôtel de Ville de Crissier).

– Kuchnia jest moim drugim domem. Tym razem zapraszam do niej gości, z którymi wspólnie przygotujemy przepisy na co dzień serwowane w restauracji oraz nauczymy się jak upiec domowy chleb na naturalnym zakwasie. To co jest niezwykle ważne w kuchni to sterylność miejsca, w którym gotujemy, nie tylko w czasie pandemii. To kluczowe w restauracji i istotne w każdym domu, dlatego jeden z elementów warsztatów poświęcony jest bezpieczeństwu sanitarnemu podczas gotowania – opowiada Marcin Przybysz.
Każdy uczestnik warsztatów otrzyma certyfikat udziału w szkoleniu kulinarnym. Szczegóły na temat warsztatów w restauracji Epoka dostępne są na Facebooku, Instagramie i stronie www.epoka.restaurant.



Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Kolacja Chefs Only na zamku w Szydłowcu na rzecz bezdomnych zwierzaków

10 czerwca na zamku w Szydłowcu odbędzie się kolejne spotkanie z cyklu Chefs Only, któremu towarzyszyć będą m.in. gotowanie na żywo i warsztaty kulinarne. Zwieńczeniem wydarzenia będzie pięciodaniowa kolacja degustacyjna, przygotowana przez pięciu szefów kuchni.

Nocny Market - start sezonu 2023

Nocny Market wraca na nieczynny dworzec Warszawa Główna już 5 maja! W ósmym sezonie jednego z największych eventów streetfoodowych w Polsce dobrych gastronomicznych powrotów, ekscytujących debiutów i jeszcze kilku niespodzianek.

Witamy na foodservice24.pl! Zmieniamy nazwę, zmieniamy się dla was!

Pożegnaliśmy dotychczasową nazwę i stare logo naszego portalu - OuiChef.pl. Chcemy, aby nowa domena - foodservice24.pl - łatwiej wam się kojarzyła z naszym bratnim magazynem "Food Service". Uspójniamy wizerunek i ofertę wydawniczą!

Palikot i Wojewódzki atakowani za zachwalanie alkoholu w social mediach. Sprawa w prokuraturze

W sieci zawrzało. Aktywista Jan Śpiewak oskarża byłego polityka i przedsiębiorcę Janusza Palikota oraz celebrytę i dziennikarza Kubę Wojewódzkiego o nielegalne i nagminne zachwalanie alkoholu w social mediach. Sprawa trafiła do prokuratury. Co dalej?

Radosnych i smacznych świąt!

Wielkanocne życzenia od redakcji OuiChef.pl i "Food Service".

Bogusław Linda tańczy w reklamie nowego burgera z McDonald’s

Bogusław Linda zagrał w reklamie McDonald’s, prezentując... niezwykły taniec. Znany z kultowych ról aktor to kolejna osobowość polskiej kultury - po m.in. Michale Żebrowskim, Borysie Szycu czy idolu młodego pokolenia raperze Macie - zaangażowana w kampanię fastfoodowej sieci.

Inne kategorie

Podcasty

Kryzys 2.0 i konsument, który przelicza: jak go zachęcić do marki? [PODCAST]

Czego potrzebuje teraz konsument? Czy zmieniać portfolio? Jak się z nim komunikować? Czy to jest moment na wprowadzanie nowości? Opowiada Jacek Sadowski, prezes Demo Effective Launching.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej