Wyśnione sushi
Warszawski Sen ruszył z dostawami sushi 5 listopada. Zamówienia można składać telefonicznie oraz za pośrednictwem popularnych aplikacji – UberEats, Glovo, Wolt oraz już niebawem Pyszne.pl. W menu znajdują się klasyki z dotychczasowej oferty stacjonarnej restauracji oraz siedem setów, które zaspokoją wszystkich domowników.
To m. in. przystawki takie jak tatar z łososia i tuńczyka, sałatka z trawy morskiej czy krewetki w tempurze z dodatkiem spicy mayo. Karta sushi to przede wszystkim special rolls, nigiri, california maki, futomaki oraz hosomaki. Sushi sety dostępne są w siedmiu wariantach – począwszy od małego zestawu rekomendowanego jednej osobie, aż po zestawy dla wszystkich domowników.
Gęsinowy Box by Monka
Toruńska restauracja Monka działa na wynos oraz jako stacjonarne delikatesy i sklep z winami. Przed zbliżającym się świętem 11 listopada wprowadza do oferty gęsinowe menu, proponując Gęsinowy Box dla dwojga.
W zestawie znajdą się: dwa wolno pieczone gęsie udka, zasmażana modra kapusta z korzennymi przyprawami, kopytka, ciemny sos z wypieku z suszoną śliwką, mus z gęsiej wątróbki z piklowaną żurawiną, smalec z gęsi z jabłkiem, cebulą i majerankiem, chleb razowy, chałka z maślaną kruszonką, czernina z suszonymi owocami lub bulion z gęsi z lubczykiem, szare kluski z konfitowanymi żołądkami gęsimi oraz drożdżowy rogal z makiem.
Gęsinowa uczta w pudełku kosztuje 150 zł.


Na wynos i w dostawie. Jak to robią Sen i Monka


Do odwołania restauracje mogą sprzedawać posiłki jedynie na wynos i w dowozach. Jak sobie z tym radzą? Warszawski Sen stawia na zestawy sushi, a toruńska Monka - na gęsinową ucztę.
Zobacz także

Sho Ramen - Michał Kostrzewa otwiera kolejny lokal w Kielcach

Michał Kostrzewa, właściciel restauracji Sushiya w Kielcach, otwiera kolejny lokal. Sho Ramen ma przyjąć gości jeszcze w lipcu.

Pierwsza strefa restauracyjna pod szyldem Garden Gourmet otwarta

Pierwszą w Polsce strefę restauracyjną pod szyldem Garden Gourmet otwarto w Dzień Dziecka w Energylandii. W roślinnym menu goście znajdą potrawy skomponowane z wykorzystaniem produktów Garden Gourmet, marki z portfolio Nestlé.

Concordia Taste jedną z najlepszych restauracji w Europie według "The Guardian"

Concordia Taste z Poznania trafiła na listę najlepszych europejskich restauracji pisma "The Guardian". To jedyny lokal w Polsce, które znalazł się zestawieniu opiniotwórczego brytyjskiego dziennika. W rankingu uwzględniono tylko 35 restauracji.

Sady Bistro w Krakowie - kuchnia inspirowana sadem. Za koncept odpowiada Tadeusz Müller

Nowe miejsce na kulinarnej mapie Krakowa. Przy Grzegórzeckiej działa już Sady Bistro. Menu, które stworzył Tadeusz Müller, ma przenosić gości do lanckorońskich sadów.

Nowa kawiarnia So Coffee w Katowicach. To pierwszy franczyzowy lokal sieci poza centrum handlowym

Należąca do Lagardère Travel Retail sieć So Coffee świętuje start nowej kawiarni w Katowicach. To pierwszy franczyzowy lokal pod tym szyldem, który działa przy ulicy, a nie w centrum handlowym. Prowadzi go rodzina państwa Buckich - jest to już trzecie So Coffee w ich biznesowym portfolio.

Hummus Amamamusi zamyka się po 11 latach. Lokal i marka są na sprzedaż

Restauracja Hummus Amamamusi uznawana za jedną z najlepszych w Krakowie zamyka podwoje z końcem maja. Właściciele szukają chętnych do przejęcia biznesu. Przegrali z konsekwencjami pandemii i inflacją.
Inne kategorie
Podcasty


Kryzys 2.0. Restauratorka Alicja Than o optymalizacji kosztów biznesu gastronomicznego [PODCAST]

