Z okazji 170. urodzin przygotowała okolicznościową edycję wina musującego, które leżakowało w historycznych piwnicach przez 170 miesięcy. Limitowana seria ma charakter kolekcjonerski.
W Polsce Gancia jest oferowana przez CEDC International, lidera na rynku producentów i importerów mocnych alkoholi, w wariantach wina musującego, jak również stołowego. W tym roku portfolio marki w Polski zostało rozszerzone o kolejne dwie nowości: Gancia Sparkling Peach oraz Gancia Sparkling Strawberry. Są to kompozycje stworzone w oparciu o naturalne aromaty owocowe i wino musujące, produkowane z najlepszych odmian piemonckich winorośli.
Założona w 1850 roku przez Carlo Gancię, twórcę pierwszego włoskiego wina musującego, Gancia jest jednym z
największych producentów win musujących na świecie, w tym Prosecco i Asti. Wina te leżakują w piwnicach wykutych przed wiekami w wapiennych skałach w miejscowości Canelli. Nazywane „podziemnymi katedrami” piwnice zapewniają naturalną izolację termiczną o stałej temperaturze 12–14 stopni Celsjusza, idealnej do uszlachetniania win musujących.