x

Już czynne Crowne Plaza Warsaw - The HUB i Holiday Inn Express Warsaw - The HUB

Kategoria: Miejsca    30.11.2020

W nowoczesnym budynku The Warsaw HUB przy Rondzie Daszyńskiego czynne są już dwa hotele - Crowne Plaza Warsaw i Holiday Inn Express Warsaw. Pierwsza marka debiutuje w Polsce.

Crowne Plaza Warsaw The Hub. Zdjęcie: materiały prasowe.
Crowne Plaza Warsaw The Hub. Zdjęcie: materiały prasowe.
Oba brandy należą do IHG® Hotels & Resorts, jednej z wiodących firm hotelarskich na świecie. Prowadzi ona w Polsce 13 hoteli pod markami: InterContinental, Holiday Inn, Holiday Inn Express i Hotelem Indigo oraz wchodzącą właśnie na rynek Crowne Plaza. W przygotowaniu są kolejne 22 hotele, z których większość ma zostać otwarta do 2022 r.
Oba nowe stołeczne hotele oddalone są 15 minut jazdy samochodem od warszawskiego lotniska Chopina, a najbliższa stacja metra – Rondo Daszyńskiego – znajduje się przy obiekcie i jest z nim połączona bezpośrednim, nowoczesnym przejściem podziemnym.

Crowne Plaza Warsaw – The HUB
Apartament w Crowne Plaza Warsaw The Hub. Zdjęcie: materiały prasowe.
Apartament w Crowne Plaza Warsaw The Hub. Zdjęcie: materiały prasowe.
Debiutująca w Polsce sieć Crowne Plaza to jedna z największych na świecie marek hotelowych typu upscale, stworzonych z myślą o osobach podróżujących biznesowo. Obiekt w Warszawie posiada 212 eleganckich pokoi i apartamentów z nowoczesnym designem oraz przestrzeń do pracy i relaksu – od kameralnych sal konferencyjnych po spektakularną salę balową. Centrum konferencyjne może pomieścić 700 osób i oferuje 30 sal konferencyjnych. Każda z nich urządzona jest w innym stylu, znajdziemy w nich m.in. przytulne meble, ściany z odkrytą cegłą, drewnem i jasnym oświetleniem.
Dzięki programowi IHG Meet With Confidence goście mają możliwość rezerwowania spotkań i imprez z możliwością bezkosztowej anulacji. Ceny za standardowy pokój w Crowne Plaza Warsaw - The HUB zaczynają się od 280 zł za noc.

Holiday Inn Express Warsaw – The HUB
W tym samym budynku mieści się także Holiday Inn Express ® Warsaw – The HUB, obiekt zaprojektowany z myślą o tych podróżujących, którzy cenią sobie proste i inteligentne rozwiązania podczas podróży.
Lobby Holiday Inn Express Warsaw The Hub. Zdjęcie: materiały prasowe.
Lobby Holiday Inn Express Warsaw The Hub. Zdjęcie: materiały prasowe.
Hotel liczy 218 klimatyzowanych pokoi z zasłonami typu black-out i elastycznym stanowiskiem pracy. W cenę pobytu zawsze wliczone jest śniadanie Express StartTM, z rozbudowanym wyborem ciepłych i zimnych dań śniadaniowych.
Ceny za standardowy pokój w Holiday Inn Express Warsaw – The HUB zaczynają się od 200 zł za noc.

Gastronomia
Hotelowi goście będą mieli na miejscu dostęp do restauracji i dwóch barów. Nad ich menu czuwa szef kuchni Paweł Suchenek.
Signature Bar w Crowne Plaza Warsaw The Hub. Zdjęcie: materiały prasowe.
Signature Bar w Crowne Plaza Warsaw The Hub. Zdjęcie: materiały prasowe.
Signature Bar – z oknami od podłogi aż po sufit – znajduje się w lobby i czynny jest cały dzień. Duża ilość naturalnego światła, biały marmurowy blat baru i ciemnozielone aksamitne meble w połączeniu z jasnym, dębowym drewnem na ścianach oferują gościom stylową przestrzeń do wypicia drinka po pracy. Serwowane w barze dania śniadaniowe i obiadowe oparte są na lokalnych produktach. Znajdują się wśród nich m.in. szakszuka ze szpinakiem i pitą, tosty z awokado i tapenadą z jarmużu czy bowl z krewetkami z izraelskim kuskusem.
Restauracja Nova Wola w Crowne Plaza Warsaw The Hub. Zdjęcie: materiały prasowe.
Restauracja Nova Wola w Crowne Plaza Warsaw The Hub. Zdjęcie: materiały prasowe.
Hotelowa restauracja Nova Wola proponuje nowoczesne podejście do tradycyjnej polskiej kuchni, wykorzystując wysokiej jakości składniki pochodzące od polskich dostawców.
Na 21. piętrze znajduje się natomiast skybar The Roof z widokiem na panoramę miasta. Dzięki tarasowi na zewnątrz, światowej klasy barmanom i wyjątkowej lokalizacji, The Roof może być świetnym miejscem na spotkanie z przyjaciółmi lub imprezę firmową.

Więcej o hotelowej gastronomii w wywiadzie z Pawłem Suchenkiem.

 

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Sho Ramen - Michał Kostrzewa otwiera kolejny lokal w Kielcach

Michał Kostrzewa, właściciel restauracji Sushiya w Kielcach, otwiera kolejny lokal. Sho Ramen ma przyjąć gości jeszcze w lipcu.

Pierwsza strefa restauracyjna pod szyldem Garden Gourmet otwarta

Pierwszą w Polsce strefę restauracyjną pod szyldem Garden Gourmet otwarto w Dzień Dziecka w Energylandii. W roślinnym menu goście znajdą potrawy skomponowane z wykorzystaniem produktów Garden Gourmet, marki z portfolio Nestlé.

Concordia Taste jedną z najlepszych restauracji w Europie według "The Guardian"

Concordia Taste z Poznania trafiła na listę najlepszych europejskich restauracji pisma "The Guardian". To jedyny lokal w Polsce, które znalazł się zestawieniu opiniotwórczego brytyjskiego dziennika. W rankingu uwzględniono tylko 35 restauracji.

Sady Bistro w Krakowie - kuchnia inspirowana sadem. Za koncept odpowiada Tadeusz Müller

Nowe miejsce na kulinarnej mapie Krakowa. Przy Grzegórzeckiej działa już Sady Bistro. Menu, które stworzył Tadeusz Müller, ma przenosić gości do lanckorońskich sadów.

Nowa kawiarnia So Coffee w Katowicach. To pierwszy franczyzowy lokal sieci poza centrum handlowym

Należąca do Lagardère Travel Retail sieć So Coffee świętuje start nowej kawiarni w Katowicach. To pierwszy franczyzowy lokal pod tym szyldem, który działa przy ulicy, a nie w centrum handlowym. Prowadzi go rodzina państwa Buckich - jest to już trzecie So Coffee w ich biznesowym portfolio.

Hummus Amamamusi zamyka się po 11 latach. Lokal i marka są na sprzedaż

Restauracja Hummus Amamamusi uznawana za jedną z najlepszych w Krakowie zamyka podwoje z końcem maja. Właściciele szukają chętnych do przejęcia biznesu. Przegrali z konsekwencjami pandemii i inflacją.

Inne kategorie

Podcasty

Kryzys 2.0. Restauratorka Alicja Than o optymalizacji kosztów biznesu gastronomicznego [PODCAST]

W jaki sposób optymalizować koszty prowadzenia biznesu gastronomicznego w obliczu rosnącej inflacji oraz jak przetrwać na rynku, nie tracąc klientów i nie rezygnując z jakości - rozmawiamy o tym z Alicją Than, właścicielką lokali Izumi Sushi, Kago, Kiseki, Omakase, Matcha Bistro & Bar w Warszawie.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej