Oba nowe stołeczne hotele oddalone są 15 minut jazdy samochodem od warszawskiego lotniska Chopina, a najbliższa stacja metra – Rondo Daszyńskiego – znajduje się przy obiekcie i jest z nim połączona bezpośrednim, nowoczesnym przejściem podziemnym.
Crowne Plaza Warsaw – The HUB
Debiutująca w Polsce sieć Crowne Plaza to jedna z największych na świecie marek hotelowych typu upscale, stworzonych z myślą o osobach podróżujących biznesowo. Obiekt w Warszawie posiada 212 eleganckich pokoi i apartamentów z nowoczesnym designem oraz przestrzeń do pracy i relaksu – od kameralnych sal konferencyjnych po spektakularną salę balową. Centrum konferencyjne może pomieścić 700 osób i oferuje 30 sal konferencyjnych. Każda z nich urządzona jest w innym stylu, znajdziemy w nich m.in. przytulne meble, ściany z odkrytą cegłą, drewnem i jasnym oświetleniem.
Dzięki programowi IHG Meet With Confidence goście mają możliwość rezerwowania spotkań i imprez z możliwością bezkosztowej anulacji. Ceny za standardowy pokój w Crowne Plaza Warsaw - The HUB zaczynają się od 280 zł za noc.
Holiday Inn Express Warsaw – The HUB
W tym samym budynku mieści się także Holiday Inn Express ® Warsaw – The HUB, obiekt zaprojektowany z myślą o tych podróżujących, którzy cenią sobie proste i inteligentne rozwiązania podczas podróży.
Hotel liczy 218 klimatyzowanych pokoi z zasłonami typu black-out i elastycznym stanowiskiem pracy. W cenę pobytu zawsze wliczone jest śniadanie Express StartTM, z rozbudowanym wyborem ciepłych i zimnych dań śniadaniowych.
Ceny za standardowy pokój w Holiday Inn Express Warsaw – The HUB zaczynają się od 200 zł za noc.
Gastronomia
Hotelowi goście będą mieli na miejscu dostęp do restauracji i dwóch barów. Nad ich menu czuwa szef kuchni Paweł Suchenek.
Signature Bar – z oknami od podłogi aż po sufit – znajduje się w lobby i czynny jest cały dzień. Duża ilość naturalnego światła, biały marmurowy blat baru i ciemnozielone aksamitne meble w połączeniu z jasnym, dębowym drewnem na ścianach oferują gościom stylową przestrzeń do wypicia drinka po pracy. Serwowane w barze dania śniadaniowe i obiadowe oparte są na lokalnych produktach. Znajdują się wśród nich m.in. szakszuka ze szpinakiem i pitą, tosty z awokado i tapenadą z jarmużu czy bowl z krewetkami z izraelskim kuskusem.
Hotelowa restauracja Nova Wola proponuje nowoczesne podejście do tradycyjnej polskiej kuchni, wykorzystując wysokiej jakości składniki pochodzące od polskich dostawców.
Na 21. piętrze znajduje się natomiast skybar The Roof z widokiem na panoramę miasta. Dzięki tarasowi na zewnątrz, światowej klasy barmanom i wyjątkowej lokalizacji, The Roof może być świetnym miejscem na spotkanie z przyjaciółmi lub imprezę firmową.
Więcej o hotelowej gastronomii w wywiadzie z Pawłem Suchenkiem.