Warszawa – Bottega Napoli
Jeśli chcecie spróbować prawdziwej, neapolitańskiej pizzy, zrobionej przez włoskiego pizzaiolo Fabiano, wybierzcie warszawską Bottegę Napoli. W ramach Delivery Week restauracja przygotowała dwa rodzaje pizzy. W wersji wege to Margherita z sosem pomidorowym, oliwą extra virgin z cliento, mozzarellą i bazylią. Wersja mięsna to Diavola z sosem pomidorowym, mozzarellą i salami „spianata calabrese” pikàtne.
W ramach przystawki Bottega Napoli serwuje Arancino Della bottega, czyli słynną ryżową kulkę z mozzarellą, smażoną na głębokim tłuszczu. Do każdego zamówienia restauracja dołącza w prezencie słodki bestseller - Cannolo.
Wrocław: Hala - bistro monko
Nie ma nic lepszego na duży głód jak solidna bagieta z Hali - bistro monko. Szef kuchni przygotował dwa rodzaje
- Wrocław, Hala - bistro monko. Zdjęcie: materiały prasowe.
W ramach przystawki czeka na was hummus w słoiku z suszonymi pomidorami, rukolą, sosem sezamowym i zatharem z dodatkiem kawy monko.
Kraków – Albertina
To właśnie tu zamówicie ossobuco z jelenia z kopytkami, czerwoną kapustą i sosem demi glace. Jeśli nie jesteściemiłośnikami mięsa, możecie zamówić falafel z ciecierzycy podany z pure z dyni, pyzami, pesto z pietruszki i orzechów pinii w sosie z palonych warzyw.
W zestawie otrzymacie jeszcze zupę fasolową z kiełbasą jagnięcą i rydzami lub w opcji wege – krem z kiszonej kapusty.
Łodź – Stare Kino
Marzy wam się kuchnia polska w nowoczesnym wydaniu z akcentami kuchni międzynarodowej oraz łódzkiej kuchniregionalnej – postawcie na Stare Kino. Restauracja przygotowała dwie wersje domowego menu. Opcja mięsna to filet z indyka faszerowany warzywami i boczkiem z kaszą pęczak i grillowanymi warzywami. Menu wege to makaron linguine z pesto, pomidorkami cherry, rukolą i parmezanem.
W każdym zestawie znajdziecie również wyśmienity krem z dyni z płatkami migdałów.
Katowice – BistrOficyna
W restauracji BistrOficyna do wyboru macie dwa zestawy. Pierwsze danie to parfait z wątróbki z konfiturą zczerwonej cebuli i grzankami oraz ramen inspirowany Ramenem Ivana Orkina z kurczakiem i bonito.
W menu mięsnym znajdziecie krem z kalafiora na mleku kokosowym oraz burgera ze stekiem z kalafiora w sosie teriyaki, kimchi z liści kalafiora z majonezem wegańskim i limonką.
Prezenty
Do zamówienia realizowanego w ramach Delivery Week, każdy gość otrzyma w prezencie puszkę 0,33l Coca-Coli Zero. Ponadto razem z potwierdzeniem rezerwacji otrzyma unikalnego e-booka „Najlepsze PRZEPISY najlepszych RESTAURACJI”. Pierwszych 6000 gości przy płatności Blikiem otrzyma 10 zł rabatu na zamówienie. Wszyscy otrzymają dodatkowo kod od innogyGO uprawniający do 15 minutowego przejazdu BMW i3 i odebrania swojego zamówienia.