

CHLEB & SER - Hochland Polska otwiera swój sklep w Kaźmierzu


W Kaźmierzu, gdzie znajduje się główna siedziba Hochland Polska stworzono miejsce, gdzie każdy miłośnik serów znajdzie coś dla siebie. W ofercie sklepu CHLEB & SER są kanapki i szybkie serowe przekąski.
Sklep CHLEB & SER zlokalizowany jest na terenie, który Hochland w maju tego roku kupił od spółdzielni mleczarskiej „Jana" położonej w Kaźmierzu, bezpośrednio obok siedziby Hochland. W trakcie transakcji udało się namówić lokalnych pracowników spółdzielni mleczarskiej do przyłączenia się do Hochland. Rozebrano też stary komin spółdzielni i zamknięto prawie 90-letnią, opalaną węglem kotłownię w nabytych obiektach, co było źródłem niebezpieczeństwa i znacznego zanieczyszczenia powietrza w okolicy.
Zobacz także

Hummus Amamamusi zamyka się po 11 latach. Lokal i marka są na sprzedaż

Restauracja Hummus Amamamusi uznawana za jedną z najlepszych w Krakowie zamyka podwoje z końcem maja. Właściciele szukają chętnych do przejęcia biznesu. Przegrali z konsekwencjami pandemii i inflacją.

Pięć nowych konceptów w Elektrowni Powiśle. To m.in. stekownia Prime Cut i naleśnikarnia Petit Breton Crêperie

Oferta gastronomiczna Elektrowni Powiśle wzbogaciła się o koncepty kuchni amerykańskiej, francuskiej i gruzińskiej. Fanów steków ucieszy otwarcie restauracji Prime Cut, a słodyczy - Forestero & Co. W strefie Food Hall pojawiły się także: Smashny Burger, Petit Breton Crêperie oraz Chmeli Suneli.

Nestlé Polska otwiera restaurację w Zatorze pod Krakowem

Globalna firma na rynku FMCG wkracza do branży restauracyjnej. Powstaje lokal gastronomiczny pod szyldem znanej marki roślinnej Nestlé Polska.

Nowojorska restauracja Tatiana z nagrodą Resy One To Watch 2023

Tatiana, nowojorska restauracja, której szefem kuchni jest Kwame Onwuachi została nagrodzona tytułem Resy One To Watch 2023 przez The World’s 50 Best Restaurants. Choć działa w Lincoln Center dopiero od listopada zeszłego roku, już uznano ją za wschodzącą gwiazdę globalnej sceny gastronomicznej.

Sphinx wraca do kamienicy na wrocławskim Rynku

Sieć serwująca popularną shoarmę po ponad rocznej przerwie wraca do lokalizacji, w której wcześniej działała przez 20 lat. - Pracujemy nad tym, aby ta restauracja nie była naszym jednym powrotem - zapowiada Mateusz Cacek, wiceprezes Sfinks Polska, spółki do której należą restauracje Sphinx.

Piekarnia Chaud Pain otwiera nowe punkty w stolicy

Warszawska piekarnia słynąca z wypieków we francuskim stylu zamienia się w sieć. W piątek, 19 maja, otworzono dwa nowe punkty Chaud Pain, a w najbliższych tygodniach ma powstać trzeci - wszystkie zlokalizowane w centrum stolicy.
Inne kategorie
Podcasty


Lifestyle czy zwykła konsumpcja: gdzie tu jest miejsce dla żywności [PODCAST]

