x

Rzemieślnicza piekarnia Chaud Pain w Warszawie

Kategoria: Miejsca    17.12.2020

Chaud Pain ruszyła ze stacjonarną sprzedażą produktów. Piekarnia w swojej ofercie proponuje m.in. chleb na zakwasie, francuskie croissanty, maślane wypieki i kanapki.

Chaud Pain (czyt. “szo pę” z fr. oznacza gorący chleb) to piekarnia, która przede wszystkim stawia na jakość pieczywa. Chleb, który dostępny jest w piekarni, można przechowywać przez kilka dni i cały czas cieszyć się jego wyjątkowym smakiem. Przepisy, z których powstaje pieczywo i słodkie, rumiane wypieki, sięgają sprawdzonych receptur z rzemieślniczym sznytem.

Ziarna zbóż do wypieków, są z kolei mielone na miejscu przez doświadczonych piekarzy, co pozwala nasycić produkty wyjątkowym smakiem i aromatem.

Z zakwasem jak z dzieckiem

Za kompozycję oferty odpowiada szef piekarni Paweł Albert, który dobiera wyselekcjonowane zboża zarówno z polskich upraw, jak i sprowadza je z Francji.

- Sekret pieczywa Chaud Pain tkwi w tym, że przeprowadzamy długą, powolną fermentację na zimno każdego ciasta. Proces ten powoduje, że ciasto na chleb pomału nabiera smaku. Z zakwasem na chleb jest trochę jak z dzieckiem, wymaga od nas mnóstwo opieki. Dbam o niego, opiekuję się nim całą noc, karmię odpowiednimi składnikami i pilnuję, by się nie przeziębił - mówi Paweł Albert, szef piekarni Chaud Pain.

Zamów do domu
Dla tych, którzy marzą o chrupiącym chlebie lub  maślanych drożdżówkach na śniadanie, dostępna jest także opcja dostawy na terenie Warszawy. To również doskonały pomysł, by zadbać o seniorów, do których piekarnia dostarczy pieczywo pod same drzwi. Osoby starsze, zwłaszcza w czasie pandemii warto otoczyć szczególną opieką, by unikały pobytu w skupiskach ludzi podczas zakupów.  

- Piekarnia Chaud Pain sąsiaduje z naszą restauracją Epoka w budynku Hotelu Europejskiego tuż przy Krakowskim Przedmieściu w Warszawie. To miejsce, w którym dostępny jest m.in. chleb, który pokochali Goście restauracji Epoka. Często dopytywali o możliwość zakupu naszego pieczywa na wynos i to właśnie oni zainspirowali nas, by stworzyć wyjątkowe miejsce z rzemieślniczymi produktami, wypiekanymi przez naszych ekspertów - mówi Antoine Azaïs, dyrektor zarządzający grupy Project Warszawa.

Od pieczywa po lunch

W ofercie Chaud Pain znajdziemy m.in. różne rodzaje rzemieślniczego pieczywa jasnego oraz ciemnego, bagietki, słodki brioche z miodem i palonymi migdałami, drożdżówki, chałki oraz croissanty wypiekane na bazie przepisów rodem z Francji. Dodatkowo dla tych, którzy wybierają lunch na mieście, dostępne będą różne warianty sałatek i kanapek na bazie wypiekanego na miejscu pieczywa.

W Chaud Pain znajduje się również część delikatesowa, w której dostępne są polskie dżemy i produkty z różnych zakątków świata, m.in. hiszpańskie szynki, wegańskie, duńskie sery (roślinne), włoskie trufle i owoce morza w puszkach (m.in. małże, sardynki, kalmary).

To idealne przekąski na spotkania w gronie znajomych, którzy w czasie pandemii nie mogą pozwolić sobie na podróże, a chcą skosztować oryginalnych smaków świata. Szczegółowe informacje na temat oferty i produktów dostępne są na Facebooku i Instagramie piekarni Chaud Pain.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Sho Ramen - Michał Kostrzewa otwiera kolejny lokal w Kielcach

Michał Kostrzewa, właściciel restauracji Sushiya w Kielcach, otwiera kolejny lokal. Sho Ramen ma przyjąć gości jeszcze w lipcu.

Pierwsza strefa restauracyjna pod szyldem Garden Gourmet otwarta

Pierwszą w Polsce strefę restauracyjną pod szyldem Garden Gourmet otwarto w Dzień Dziecka w Energylandii. W roślinnym menu goście znajdą potrawy skomponowane z wykorzystaniem produktów Garden Gourmet, marki z portfolio Nestlé.

Concordia Taste jedną z najlepszych restauracji w Europie według "The Guardian"

Concordia Taste z Poznania trafiła na listę najlepszych europejskich restauracji pisma "The Guardian". To jedyny lokal w Polsce, które znalazł się zestawieniu opiniotwórczego brytyjskiego dziennika. W rankingu uwzględniono tylko 35 restauracji.

Sady Bistro w Krakowie - kuchnia inspirowana sadem. Za koncept odpowiada Tadeusz Müller

Nowe miejsce na kulinarnej mapie Krakowa. Przy Grzegórzeckiej działa już Sady Bistro. Menu, które stworzył Tadeusz Müller, ma przenosić gości do lanckorońskich sadów.

Nowa kawiarnia So Coffee w Katowicach. To pierwszy franczyzowy lokal sieci poza centrum handlowym

Należąca do Lagardère Travel Retail sieć So Coffee świętuje start nowej kawiarni w Katowicach. To pierwszy franczyzowy lokal pod tym szyldem, który działa przy ulicy, a nie w centrum handlowym. Prowadzi go rodzina państwa Buckich - jest to już trzecie So Coffee w ich biznesowym portfolio.

Hummus Amamamusi zamyka się po 11 latach. Lokal i marka są na sprzedaż

Restauracja Hummus Amamamusi uznawana za jedną z najlepszych w Krakowie zamyka podwoje z końcem maja. Właściciele szukają chętnych do przejęcia biznesu. Przegrali z konsekwencjami pandemii i inflacją.

Inne kategorie

Podcasty

Lifestyle czy zwykła konsumpcja: gdzie tu jest miejsce dla żywności [PODCAST]

Czy zakup tego bądź innego napoju czy przekąski jest emanacją stylu życia? I na ile w czasach inflacji jest miejsce na taką manifestację? Dyskutujemy z Szymonem Mordasiewiczem z GfK.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej