x

Etno Cafe otwiera lokal w Browarach Warszawskich

Kategoria: Miejsca    21.01.2021

Rzemieślnicza palarnia kawy z Wrocławia dołączyła do najemców przestrzeni Browarów Warszawskich. W kawiarni będzie można spróbować dobrze znanych produktów sieci, począwszy od kawy na zimno i gorąco, kończąc na przekąskach i sałatkach.

materiały prasowe
materiały prasowe
Choć ekspres do kawy to już stały bywalec zarówno domowych, jak i firmowych kuchni to wciąż wygrywa smak kawy prosto z kawiarni. Browary Warszawskie już zapraszają do swojego kawiarnianego zakątka.

-  Mamy coraz więcej dobrych powodów, by przemierzając warszawskie ulice odwiedzić Browary Warszawskie. Nasza wolska inwestycja kusi greckimi smakami restauracji Mykonos oraz wypiekami Bakery Browary Warszawskie. Kolejne otwarcia, które przygotowujemy wspólnie z rewelacyjnymi najemcami coraz bliżej. Mamy nadzieję, że już wkrótce okoliczności na to pozwolą, aby zaprosić warszawiaków do zasmakowania naszej oferty  – mówi Marcin Szlufik, senior leasing manager w Echo Investment.

Oprócz szerokiej gamy klasycznych kaw, w Etno będzie można spróbować także tzw. Cold Brew Coffee, czyli kawy macerowanej na zimno. Kawiarnia oferuje także „coś na ząb”, czyli śniadania, owsianki, bajgle, bagietki, kanapki czy sałatki, a także rzemieślnicze ciasta i desery. Kawiarnia serwuje swoje menu w opcji na wynos, można tu także kupić kawę ziarnistą i akcesoria do przygotowywania ulubionego naparu w domu.
materiały prasowe
materiały prasowe

Z przyjaźni i miłości do kawy
Etno Cafe to rzemieślnicza palarnia kawy z Wrocławia funkcjonująca z sukcesem od 2012 roku. Swoją historię zaczęła od przyjaźni Tomasza Nietubycia i Łukasza Mrowińskiego z Etiopczykiem, który przyjechał do Polski jako doktorant i pracownik Uniwersytetu Jagiellońskiego.

Kawa sieci wypalana jest w dwóch odsłonach - kawa Etno Cafe, dla miłośników tradycyjnych metod parzenia i Wroasters, wysokojakościowe ziarna dedykowane metodom alternatywnym. Eksplorując temat kawy stworzono pierwszy w Polsce browar kawowy, gdzie rozlewany jest Cold Brew Coffee, zarówno w wersji klasycznej, jak i smakowej (np. pomarańcza, wanilia, spicy caramel). „Cold Brew Coffee by Etno Cafe”, produkowane w pierwszym w Polsce tzw. „browarze kawowym”, jest wynikiem projektu badawczo-rozwojowego rozpoczętego w 2014 r. przy współpracy z Uniwersytetem Przyrodniczym we Wrocławiu.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Sady Bistro w Krakowie - kuchnia inspirowana sadem. Za koncept odpowiada Tadeusz Müller

Nowe miejsce na kulinarnej mapie Krakowa. Przy Grzegórzeckiej działa już Sady Bistro. Menu, które stworzył Tadeusz Müller, ma przenosić gości do lanckorońskich sadów.

Nowa kawiarnia So Coffee w Katowicach. To pierwszy lokal sieci poza centrum handlowym

Należąca do Lagardère Travel Retail sieć So Coffee świętuje start nowej kawiarni w Katowicach. To pierwszy franczyzowy lokal pod tym szyldem, który działa przy ulicy, a nie w centrum handlowym. Prowadzi go rodzina państwa Buckich - jest to już trzecie So Coffee w ich biznesowym portfolio.

Hummus Amamamusi zamyka się po 11 latach. Lokal i marka są na sprzedaż

Restauracja Hummus Amamamusi uznawana za jedną z najlepszych w Krakowie zamyka podwoje z końcem maja. Właściciele szukają chętnych do przejęcia biznesu. Przegrali z konsekwencjami pandemii i inflacją.

Pięć nowych konceptów w Elektrowni Powiśle. To m.in. stekownia Prime Cut i naleśnikarnia Petit Breton Crêperie

Oferta gastronomiczna Elektrowni Powiśle wzbogaciła się o koncepty kuchni amerykańskiej, francuskiej i gruzińskiej. Fanów steków ucieszy otwarcie restauracji Prime Cut, a słodyczy - Forestero & Co. W strefie Food Hall pojawiły się także: Smashny Burger, Petit Breton Crêperie oraz Chmeli Suneli.

Nowojorska restauracja Tatiana z nagrodą Resy One To Watch 2023

Tatiana, nowojorska restauracja, której szefem kuchni jest Kwame Onwuachi została nagrodzona tytułem Resy One To Watch 2023 przez The World’s 50 Best Restaurants. Choć działa w Lincoln Center dopiero od listopada zeszłego roku, już uznano ją za wschodzącą gwiazdę globalnej sceny gastronomicznej.

Sphinx wraca do kamienicy na wrocławskim Rynku

Sieć serwująca popularną shoarmę po ponad rocznej przerwie wraca do lokalizacji, w której wcześniej działała przez 20 lat. - Pracujemy nad tym, aby ta restauracja nie była naszym jednym powrotem - zapowiada Mateusz Cacek, wiceprezes Sfinks Polska, spółki do której należą restauracje Sphinx.

Inne kategorie

Podcasty

Kryzys 2.0. Restauratorka Alicja Than o optymalizacji kosztów biznesu gastronomicznego [PODCAST]

W jaki sposób optymalizować koszty prowadzenia biznesu gastronomicznego w obliczu rosnącej inflacji oraz jak przetrwać na rynku, nie tracąc klientów i nie rezygnując z jakości - rozmawiamy o tym z Alicją Than, właścicielką lokali Izumi Sushi, Kago, Kiseki, Omakase, Matcha Bistro & Bar w Warszawie.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej