świat z Pascalem” ogłosił, że wraz ze wspólnikami zamierza otworzyć sieć franczyzową pod nazwą
Pascal Franchise. W jej skład mają wejść: Pascal Today z posiłkami na wynos, Pascal House, który
twórca franczyzy nazywa „restauracją codzienną” oraz Pascal Box, czyli codzienne dostawy posiłków w
modelu subskrypcyjnym.
Oprócz Pascala, w projekt franczyzy zaangażowani są także Jan i Marek Rogala z grupy kapitałowej
Food & Friends Polska S.A.
– Pascal Franchise chce zapewniać powszechnie dostępne ciekawe posiłki na co dzień, które będą dostosowane
do potrzeb ludzi. Chcemy inspirować do celebrowania jedzenia. Często wydaje nam się, że nie mamy czasu, żeby
celebrować codzienne posiłki, nawet te w biegu. Fine convenient food to jedzenie codzienne, czasem spożywane w
biegu, w którym zawsze odnajdziemy szczyptę inspiracji – mówi Marek Rogala, CEO Pascal Franchise.
Szczegóły na temat biznesu spółka ma ujawnić podczas oficjalnego otwarcia w marcu tego roku.