x

"Golden State of Mind"- startuje nowa kampania wizerunkowa California Wines

Kategoria: Wino    09.02.2021

California Wine Institute, organizacja reprezentująca winnice i winiarzy kalifornijskich, inauguruje globalną kampanię wizerunkową, przedstawiając Kalifornię i jej winiarskie oblicze jako lidera zrównoważonego rozwoju, innowacji oraz zaawansowanych praktyk upraw i produkcji.

Zdjęcie: materiały prasowe.
Zdjęcie: materiały prasowe.
Kampania jest częścią dziesięcioletniej strategii rozwoju, której celem jest zwiększenie eksportu win kalifornijskich na rynki światowe. Pierwsza faza tych działań koncentruje się na poszerzaniu świadomości konsumenckiej na temat win z Kalifornii poprzez organizację akcji marketingowych, w tym cyfrowych oraz promocji skierowanych do klientów. Kampanię „Golden State of Mind" zapowiada prezentacja nowego logo oraz wizerunku, kolejne odsłony przedstawiane będą wiosną 2021 roku.

Przedsięwzięcie skoncentrowane jest wokół pozytywnych idei innowacyjności, optymizmu oraz zaawansowanego poziomu kalifornijskiego winiarstwa. Kluczowe elementy kampanii obejmują globalne, cyfrowe działania informacyjne i reklamowe, podkreślające zaangażowanie Kalifornii w kontynuowanie praktyk zrównoważonego winiarstwa, innowacyjny program California Wines Virtual Global Marketplace przeznaczony dla importerów i kupców oraz platformę edukacyjną CAPSTONE, czterostopniowy kurs poświęcony winom z Kalifornii.

– Kryzys roku 2020 w szczególny sposób uwypuklił znaczenie konsekwentnego budowania jak najlepszych relacji ze wszystkimi sojusznikami win kalifornijskich na całym świecie – podkreśla Honore Comfort, Vice President of International Marketing w California Wine Institute. – Zamierzamy wykorzystać wszystkie możliwości, by wytyczać nowe drogi dzielenia się naszymi unikatowymi atrybutami, umacniając w ten sposób pozycję Kalifornii w świadomości globalnych konsumentów wina i rozszerzając silny system kanałów sprzedaży win kalifornijskich – dadaje.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Sebastian Giraldo Makovej z Węgier zwycięzcą Międzynarodowych Mistrzostw Polski Sommelierów 2023

Międzynarodowe Mistrzostwa Polski Sommelierów 2023 wygrał węgierski sommelier Sebastian Giraldo Makovej z winiarni Sauska. Mistrzem Polski został Tomasz Żak z warszawskiego Kontaktu, który zajął drugie miejsce. Na trzecim znalazł się Bartosz Nowakowski z bydgoskiej restauracji Czosnek i Oliwa.

Włoskie wino na Borsa Vini Italiani już po raz 9.

Coroczne święto włoskiego wina Borsa Vini Italiani odbędzie się 30 maja w hotelu Marriott w Warszawie. W 9. edycji wydarzenia weźmie udział aż 34 producentów z 12 regionów. Zaprezentują gościom łącznie ponad 160 etykiet swych flagowych produktów.

Nie tylko korkociąg. Winiarski niezbędnik w lokalu

Wyposażając lokal, musimy wziąć pod uwagę, czy i w jakiej ilości będziemy w nim serwować wino. Od odpowiedzi na te pytania zależy wybór typu kieliszków i miejsca przechowywania zamkniętych butelek, a także sposób postępowania z nimi po otwarciu.

Adam Pawłowski: Ponowne odkrycie Grecji

Być może pierwsze wino nie powstało w Grecji, ale to dzięki Grekom jego picie zyskało funkcje społeczną i kulturową. Bogata historia, wsparta mitologiczną postacią boga wina Dionizosa, była przyczynkiem do wpisania tego niewielkiego kraju winiarskiego na mapę winnego świata.

Jacek Siedlecki: Zwróćmy się ku naturze!

Wiosna niesie ze sobą cieplejsze dni i inspiruje do wyruszenia za miasto. Warto pomyśleć o weekendowym wypadzie do jednej z winnic, których w Polsce pojawia się coraz więcej.

Kamil Wojtasiak - Obsługa musi znać ofertę na pamięć!

Coraz więcej miejsc, które nie są restauracjami czy wine barami, wprowadza wino do menu.Jak opracować ofertę winiarską w kawiarniach, śniadaniowniach, bistrach czy piekarniach i jak przygotować się do jej sprzedaży? Rozmawiamy o tym z Kamilem Wojtasiakiem, Mistrzem Polski Sommelierów z 2018 r.

Inne kategorie

Podcasty

Kryzys 2.0. Restauratorka Alicja Than o optymalizacji kosztów biznesu gastronomicznego [PODCAST]

W jaki sposób optymalizować koszty prowadzenia biznesu gastronomicznego w obliczu rosnącej inflacji oraz jak przetrwać na rynku, nie tracąc klientów i nie rezygnując z jakości - rozmawiamy o tym z Alicją Than, właścicielką lokali Izumi Sushi, Kago, Kiseki, Omakase, Matcha Bistro & Bar w Warszawie.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej