x

Restauracja Martim z prestiżową nagrodą GERMAN DESIGN AWARD 2021

Kategoria: Wydarzenia - branżowe    23.02.2021

Wrocławska restauracja Martim zdobyła nagrodę w prestiżowym konkursie GERMAN DESIGN AWARD za wnętrze lokalu, które "odzwierciedla tradycyjną kulturę Portugalii".

Zdjęcie: materiały prasowe
Zdjęcie: materiały prasowe
Zaprojektowana przez BUCK.STUDIO wrocławska restauracja MARTIM zdobyła nagrodę GERMAN DESIGN AWARD WINNER w kategorii Excellent Architecture / Interior Architecture. Międzynarodowe jury konkursu, organizowanego przez German Design Council, doceniło “sposób, w jaki wnętrze wyraźnie odzwierciedla tradycyjną kulturę Portugalii poprzez charakterystyczne kolory i wzory.

Projekt jest uporządkowany i konsekwentnie dopracowany w najdrobniejszych szczegółach, dzięki czemu tworzy przyjemną morską atmosferę, zaostrzając apetyt na kulinarne portugalskie specjały”.

Drugie wyróżnienie studia
Jest to już druga nagroda GDA za projekt wnętrz dla BUCK.STUDIO. W 2019 roku tą wyjątkową nagrodą wyróżniona została, znajdująca się również we Wrocławiu, restauracja CAMPO.

BUCK.STUDIO to multidyscyplinarna pracownia projektowa zajmująca się projektowaniem wnętrz, przedmiotów użytkowych oraz identyfikacji wizualnej. Specjalizuje się w opracowywaniu konceptów i strategii dla przestrzeni publicznych, zwłaszcza gastronomicznych, handlowych i usługowych. Realizuje projekty w Polsce i zagranicą. Projektanci m.in. restauracji Opasły Tom, cukierni Nanan, bistro Dinette, kina Nowe Horyzonty i restauracji Campo.

Na czym polega specyfika projektowania dla gastronomii? Przeczytaj naszą rozmowę z właścicielem BUCK.STUDIO architektem Pawłem Buckiem.

 

Autor tekstu: Przemysław Ziemichód
O AUTORZE
Przemysław Ziemichód
Dziennikarz i bloger kulinarny z ponad dziesięcioletnim stażem, specjalizujący się w tematyce alkoholi. Publikował m.in. w Polsce Times, Gazecie Krakowskiej, Naszemiasto.pl, Zwierciadle, Gotujmy.pl, Polki.pl, Cookmagazine.pl. Prowadzi podcast o alkoholach Strefa Wolnocłowa oraz blog Foodiesworld.pl

Zobacz także

Wielkopolski Kucharz Roku 2023 - Konkurs im. Rafała Jelewskiego

Tegoroczna edycja Konkursu im. Rafała Jelewskiego - Wielkopolski Kucharz Roku odbędzie się 6 czerwca w hotelu Poznański w Luboniu. To cykliczne wydarzenie skierowane do przedstawicieli środowiska gastronomicznego z całej Polski.

The World's 50 Best przyznało nagrody Champions of Change za przełomowe inicjatywy w gastronomii

The World's 50 Best Restaurants, organizacja typująca listę najlepszych restauracji na świecie, przyznała nagrody Champions of Change za działania na rzecz pozytywnych społecznych zmian w gastronomii. Otrzymali je Nora Fitzgerald Belahcen z Marrakeszu oraz Othón Nolasco i Damián Diaz z Los Angeles.

Ogólnopolskie warsztaty "Śniadanie na trawie" ze wsparciem Mlekpolu

Warsztaty z serowarstwa, wędliniarstwa, wędzarnictwa, baristyki oraz przygotowywania sushi - adepci gastronomii z całej Polski spotkali się 19 maja w Zespole Szkół Gastronomiczno-Hotelarskich w Bydgoszczy, aby zdobywać nowe umiejętności. Placówkę wspiera Mlekpol, przekazując produkty mleczarskie.

Wielka Loteria Selgros "26 lat na +". Atrakcyjne nagrody czekają na klientów

Po raz kolejny Selgros zaprasza swoich klientów do udziału w jubileuszowej loterii. Do wygrania jest 26 tysięcy bonów towarowych oraz nagrody główne - 10 x 10 tysięcy złotych w bonach do zrealizowania w halach marketu.

Czy mięso komórkowe trafi do Polski? Debata Food and Design

Czy Polacy są gotowi na mięso komórkowe i kiedy możemy się go spodziewać na półkach sklepowych? Między innymi te pytania twórcy projektu Food and Design zadali ekspertom podczas minionej debaty.

Deseo z czterema nagrodami na International Chocolate Awards

Już drugi rok z rzędu marka Deseo Patisserie & Chocolaterie została nagrodzona za swoje rzemieślnicze czekolady w konkursie International Chocolate Awards. Warszawska cukiernia wywalczyła w tym roku aż cztery medale: jeden złoty, jeden srebrny i dwa brązowe.

Inne kategorie

Podcasty

Konsument, który żyje w poczuciu zagrożenia: jak z nim prowadzić dialog? [PODCAST]

Jak zmieniają się konsumenci i jak zmieniają się producenci? W jaki sposób obie te grupy odczuwają niepokoje i jak warto na nie reagować - opowiada Małgorzata Cebelińska, dyrektor handlu firmy Mlekpol.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej