x

Włoska restauracja Semolino w warszawskim Atrium Centrum

Kategoria: Miejsca    23.03.2021

Stołeczna sieć włoskich restauracji Semolino wkracza do biurowca Atrium Centrum w Alei Jana Pawła II. Otwarcie planowane jest na lato tego roku. Lokal zajmie powierzchnię 400 m kw, a latem uruchomiony zostanie przy nim ogródek.

Atrium Centrum. Zdjęcie: materiały prasowe.
Atrium Centrum. Zdjęcie: materiały prasowe.
Sieć Semolino karmi warszawiaków od 5 lat, pod tym szyldem działają obecnie trzy lokale. Ich właścicielem, a jednocześnie szefem kuchni jest Massimiliano Boscaro, który przez lata doskonalił swój kulinarny styl. W swych restauracjach serwują dania z różnych regionów Włoch bazujące na najwyższej jakości składnikach. To m. in. szeroki wybór pizzy i past z mąki semolino oraz antipasti.
W lokalach obowiązuje krótka dzienna karta, ponadto każdy gość może skomponować swój własny posiłek. Dodatkowym atutem są niebanalne wnętrza, utrzymane w loftowym designie oraz otwarta na salę kuchnia.

– Kuchnia włoska pozostaje jedną z najpopularniejszych wśród Polaków, dlatego cieszymy się, że lubiany i doceniany koncept otworzy swój kolejny lokal w Atrium Centrum. Jesteśmy przekonani, że restauracja połączy doskonałą lokalizację biurowca z wielkomiejskim stylem i doskonałą kuchnią, dzięki czemu Semolino stanie się ulubionym miejscem spotkań nie tylko wśród naszych najemców – mówi Milena Wasilewska, Director of Retail Leasing w CPIPG Polska.

Firma ta jest właścicielem  nieruchomości komercyjnych w Czechach, Berlinie i regionie Europy Środkowo-Wschodniej i podpisała właśnie umowę najmu z właścicielem Semolino na otwarcie lokalu w Atrium Centrum.  Położony w Alei Jana Pawła II biurowiec dysponuje 14 500 mkw. powierzchni klasy A. Na 7 piętrach mieszczą się biura, a w przeszklonym eleganckim atrium zlokalizowane zostały punkty handlowo-usługowe.


Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Hummus Amamamusi zamyka się po 11 latach. Lokal i marka są na sprzedaż

Restauracja Hummus Amamamusi uznawana za jedną z najlepszych w Krakowie zamyka podwoje z końcem maja. Właściciele szukają chętnych do przejęcia biznesu. Przegrali z konsekwencjami pandemii i inflacją.

Pięć nowych konceptów w Elektrowni Powiśle. To m.in. stekownia Prime Cut i naleśnikarnia Petit Breton Crêperie

Oferta gastronomiczna Elektrowni Powiśle wzbogaciła się o koncepty kuchni amerykańskiej, francuskiej i gruzińskiej. Fanów steków ucieszy otwarcie restauracji Prime Cut, a słodyczy - Forestero & Co. W strefie Food Hall pojawiły się także: Smashny Burger, Petit Breton Crêperie oraz Chmeli Suneli.

Nestlé Polska otwiera restaurację w Zatorze pod Krakowem

Globalna firma na rynku FMCG wkracza do branży restauracyjnej. Powstaje lokal gastronomiczny pod szyldem znanej marki roślinnej Nestlé Polska.

Nowojorska restauracja Tatiana z nagrodą Resy One To Watch 2023

Tatiana, nowojorska restauracja, której szefem kuchni jest Kwame Onwuachi została nagrodzona tytułem Resy One To Watch 2023 przez The World’s 50 Best Restaurants. Choć działa w Lincoln Center dopiero od listopada zeszłego roku, już uznano ją za wschodzącą gwiazdę globalnej sceny gastronomicznej.

Sphinx wraca do kamienicy na wrocławskim Rynku

Sieć serwująca popularną shoarmę po ponad rocznej przerwie wraca do lokalizacji, w której wcześniej działała przez 20 lat. - Pracujemy nad tym, aby ta restauracja nie była naszym jednym powrotem - zapowiada Mateusz Cacek, wiceprezes Sfinks Polska, spółki do której należą restauracje Sphinx.

Piekarnia Chaud Pain otwiera nowe punkty w stolicy

Warszawska piekarnia słynąca z wypieków we francuskim stylu zamienia się w sieć. W piątek, 19 maja, otworzono dwa nowe punkty Chaud Pain, a w najbliższych tygodniach ma powstać trzeci - wszystkie zlokalizowane w centrum stolicy.

Inne kategorie

Podcasty

Kryzys 2.0. Restauratorka Alicja Than o optymalizacji kosztów biznesu gastronomicznego [PODCAST]

W jaki sposób optymalizować koszty prowadzenia biznesu gastronomicznego w obliczu rosnącej inflacji oraz jak przetrwać na rynku, nie tracąc klientów i nie rezygnując z jakości - rozmawiamy o tym z Alicją Than, właścicielką lokali Izumi Sushi, Kago, Kiseki, Omakase, Matcha Bistro & Bar w Warszawie.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej