- Pudu Pudu w Los Angeles. Zdjęcie: Lebensmittel Zeitung
Jak informował „Lebensmittel Zeitung”, Oetker ma ambicje, aby przekształcić Pudu Pudu w sieć restauracji w Ameryce, Europie i Azji. Wpis na profilu, na którym się zalogował starszy pracownik firmy Oetker, ujawnił, że trzy lokale Pudu Pudu powinny zostać otwarte w ciągu obecnego roku. Na drugi rok planowanych jest pięć, a potem co najmniej 20 otwarć w roku. Te plany są już potwierdzone: rzecznik Oetkera przyznał, że oprócz restauracji na Venice Beach „prawdopodobnie w tym roku” zostaną otwarte w Los Angeles jeszcze dwie restauracje Pudu Pudu.
Wkrótce uruchomiona będzie również pierwsza kawiarnia „Gugelhupf & Du”, na początek we Frankfurcie, w zrekonstruowanym w 2009 roku Palais Thurn und Taxis. Ma ona ruszyć „tak szybko, jak pozwoli na to pandemia". Kolejna restauracja „Gugelhupf & Du” planowana jest w centrum handlowym Skyline Plaza na obrzeżach centrum Frankfurtu.