x

Pudu Pudu - pierwszy bar z... budyniem. Będą chętni?

Kategoria: Miejsca    30.03.2021

Grupa Oetker uruchomiła pierwszy bar z... budyniem. Na razie takie rzeczy tylko w Ameryce, a konkretnie w Los Angeles. Firma planuje w tym roku otworzyć jeszcze dwa takie obiekty w Mieście Aniołów.

Pudu Pudu w Los Angeles. Zdjęcie: Lebensmittel Zeitung
Pudu Pudu w Los Angeles. Zdjęcie: Lebensmittel Zeitung
Restaurację z budyniem Pudu Pudu otwarto 21 marca w Los Angeles na Venice Beach. Do startu działalności doszło z wielomiesięcznym opóźnieniem w stosunku do pierwotnych planów. Powodem były oczywiście ograniczenia działania gastronomii w powodu pandemii, jakie były wprowadzone w Kalifornii. Obostrzenia złagodzono, ale i tak restauracje mogą przyjmować zaledwie jedną czwartą klientów, którzy mogliby się w niej pomieścić. W przypadku Pudu Pudu nie ma to jednak znaczenia, ponieważ restauracja stawia na sprzedaż puddingów głównie na wynos.

Jak informował „Lebensmittel Zeitung”, Oetker ma ambicje, aby przekształcić Pudu Pudu w sieć restauracji w Ameryce, Europie i Azji. Wpis na profilu, na którym się zalogował starszy pracownik firmy Oetker, ujawnił, że trzy lokale Pudu Pudu powinny zostać otwarte w ciągu obecnego roku. Na drugi rok planowanych jest pięć, a potem co najmniej 20 otwarć w roku. Te plany są już potwierdzone: rzecznik Oetkera przyznał, że oprócz restauracji na Venice Beach „prawdopodobnie w tym roku” zostaną otwarte w Los Angeles jeszcze dwie restauracje Pudu Pudu.

Czy lokal serwujący budyń będzie chętnie odwiedzany? Zdjęcie: Shutterstock.com
Czy lokal serwujący budyń będzie chętnie odwiedzany? Zdjęcie: Shutterstock.com
Wkrótce uruchomiona będzie również pierwsza kawiarnia „Gugelhupf & Du”, na początek we Frankfurcie, w zrekonstruowanym w 2009 roku Palais Thurn und Taxis. Ma ona ruszyć „tak szybko, jak pozwoli na to pandemia". Kolejna restauracja „Gugelhupf & Du” planowana jest w centrum handlowym Skyline Plaza na obrzeżach centrum Frankfurtu.


Autor tekstu: Magdalena Weiss

Zobacz także

Sho Ramen - Michał Kostrzewa otwiera kolejny lokal w Kielcach

Michał Kostrzewa, właściciel restauracji Sushiya w Kielcach, otwiera kolejny lokal. Sho Ramen ma przyjąć gości jeszcze w lipcu.

Pierwsza strefa restauracyjna pod szyldem Garden Gourmet otwarta

Pierwszą w Polsce strefę restauracyjną pod szyldem Garden Gourmet otwarto w Dzień Dziecka w Energylandii. W roślinnym menu goście znajdą potrawy skomponowane z wykorzystaniem produktów Garden Gourmet, marki z portfolio Nestlé.

Concordia Taste jedną z najlepszych restauracji w Europie według "The Guardian"

Concordia Taste z Poznania trafiła na listę najlepszych europejskich restauracji pisma "The Guardian". To jedyny lokal w Polsce, które znalazł się zestawieniu opiniotwórczego brytyjskiego dziennika. W rankingu uwzględniono tylko 35 restauracji.

Sady Bistro w Krakowie - kuchnia inspirowana sadem. Za koncept odpowiada Tadeusz Müller

Nowe miejsce na kulinarnej mapie Krakowa. Przy Grzegórzeckiej działa już Sady Bistro. Menu, które stworzył Tadeusz Müller, ma przenosić gości do lanckorońskich sadów.

Nowa kawiarnia So Coffee w Katowicach. To pierwszy franczyzowy lokal sieci poza centrum handlowym

Należąca do Lagardère Travel Retail sieć So Coffee świętuje start nowej kawiarni w Katowicach. To pierwszy franczyzowy lokal pod tym szyldem, który działa przy ulicy, a nie w centrum handlowym. Prowadzi go rodzina państwa Buckich - jest to już trzecie So Coffee w ich biznesowym portfolio.

Hummus Amamamusi zamyka się po 11 latach. Lokal i marka są na sprzedaż

Restauracja Hummus Amamamusi uznawana za jedną z najlepszych w Krakowie zamyka podwoje z końcem maja. Właściciele szukają chętnych do przejęcia biznesu. Przegrali z konsekwencjami pandemii i inflacją.

Inne kategorie

Podcasty

Kryzys 2.0. Restauratorka Alicja Than o optymalizacji kosztów biznesu gastronomicznego [PODCAST]

W jaki sposób optymalizować koszty prowadzenia biznesu gastronomicznego w obliczu rosnącej inflacji oraz jak przetrwać na rynku, nie tracąc klientów i nie rezygnując z jakości - rozmawiamy o tym z Alicją Than, właścicielką lokali Izumi Sushi, Kago, Kiseki, Omakase, Matcha Bistro & Bar w Warszawie.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej