„TOUT ROBUCHON”, JOEL ROBUCHON, GRUSZKI W POPIELE, 2020 R.
Recenzja ukazała się w „Food Service" 3/2021 nr 203.
Zmarły dwa lata temu szef kuchni Joel Robuchon miał restauracje na całym świecie i szczycił się największą liczbą gwiazdek Michelin, które przyznano jego lokalom (w 2016 r. - aż 32!).
„TOUT ROBUCHON”, JOEL ROBUCHON, GRUSZKI W POPIELE, 2020 R.
Recenzja ukazała się w „Food Service" 3/2021 nr 203.
"Roślinną sprawę" poznałam poprzez test bojowy. Zajrzałam do książki po raz pierwszy w robocze popołudnie, tuż przed porą obiadową.
Nigel Slater, brytyjski kucharz oraz autor programów i książek kucharskich, przeszedł drogę kulinarnej edukacji we Francji i w pracyw gastronomii, gdzie wyrobił sobie charakterystyczny styl.
W swej najnowszej książce Bartek Kieżun odkrywa historie, postaci i nieoczywiste miejsca, które wiążą się z Wawelem, królewskimi rodami oraz ich losami.
Książka napisana w lekki i wciągający sposób zaskoczy nawet znawców tematu.
Dla najmłodszych to będzie przygoda i zabawa, ale także edukacja. Wyruszcie wspólnie w ciekawą podróż!
Poznajcie jeden z najszlachetniejszych napojów świata w jedynej takiej publikacji na polskim rynku.