Zawierają one do 5 razy więcej nienasyconych kwasów tłuszczowych niż ryby. Pod względem białka wyprzedzają mięso o całe 40% i 20 aminokwasów białkowych. Są bogate w wapń, magnez, żelazo, cynk, selen, chrom, miedź, bor i jod. Zawierają wit. A, B1, B2, B3, B6, C, D, E oraz rzadką w żywności wit. K2. Poprawiają samopoczucie, krążenie, odporność, stan skóry i pracę serca. Sprawdzą się jako dodatek do pieczywa, sałatek, mięs, sosów i oliw. Dostępne w Chefs Culinar w opakowaniach 1 kg w wersji łuskanej (18198942) lub niełuskanej (18198959).
CHEFS CULINAR Sp. z o.o.
ul. Litewska 10, 39-400 Tarnobrzeg
tel. 15 822 91 47
e-mail: info@chefsculinar.pl