Wydarzenia kongresu będzie można śledzić z dowolnego miejsca na świecie za pośrednictwem platformy cyfrowej, którą przygotowali organizatorzy. Prelegenci na nowo odkryją kulinarną rzeczywistość Francji i zaproponują dialog między kuchnią francuską i hiszpańską. Najbardziej przełomowe koncepcje, wschodzący nowi szefowie kuchni i wielkie postacie z obu krajów – tego możemy się spodziewać podczas 23. edycji Gastronomiki.
Kongres połączy prezentacje z udziałem publiczności zgromadzonej na miejscu z wydarzeniami transmitowanymi z restauracji z całego świata za pośrednictwem internetu. W centrum kongresowym Kursaal w San Sebastian po raz kolejny stanie strefa wystawiennicza, w której firmy będą mogły zaprezentować swoje produkty i nawiązać kontakty biznesowe.
To nie pierwszy raz, gdy organizatorzy San Sebastián Gastronomika sięgają po narzędzia online jako uzupełnienie wydarzeń kongresowych. Edycja 2020 zgromadziła, dzięki transmisji przez internet, ponad 23 tys. osób ze 108 krajów świata. Efektem wspólnych spotkań, dyskusji i warsztatów było ponad 50 godzin zarejestrowanych materiałów. Tegoroczna edycja po raz kolejny ma zbliżyć ze sobą szefów kuchni, przedstawicieli branży i gości z całego świata.