x

Warszawski Nocny Market powraca, wspierając gastronomię

Kategoria: Miejsca    18.05.2021

Stęskniliście się za Nocnym Marketem, czyli street foodowym targiem na starych peronach Dworca Głównego w Warszawie? Nowy, 6. już sezon rozpoczyna się tam już 21 maja! W tym roku organizatorzy chcą wesprzeć nowe koncepty gastronomiczne, które z powodu pandemii nie mogły rozwinąć kulinarnych skrzydeł

Nocny Market w Warszawie. Zdjęcie: materiały prasowe
Nocny Market w Warszawie. Zdjęcie: materiały prasowe
Jak co roku Nocny Market będzie karmił spragnionych kulinarnych doznań od czwartku do niedzieli, od popołudnia aż do późnych godzin nocnych. Na terenie starego dworca spróbować można lokalnych produktów, niebanalnych streetowych dań, a także wybierać spośród kuchni całego świata.

Oprócz tego na gości Nocnego Marketu czekają wyselekcjonowane trunki, strefa muzyczna i jeszcze więcej miejsca do siedzenia. Wszystko to pod gołym niebem, w blasku neonów i księżyca, a także w klimatycznym anturażu dworcowej architektury.

W tym roku właściciele chcą wesprzeć wszystkich tych, którzy dopiero zaczynają swoją przygodę w gastronomii, lub nie mogli rozwinąć skrzydeł właśnie z powodu pandemii. Możliwość wystawiania się na Nocnym Markecie pozwoli im na powrót do działania, a także regularne karmienie warszawskich foodies w każdy weekend.

Wystawcy to m.in.: Włoski Strajk, Smoke BBQ, Masitta Korea Food, Makrell, Bao Dao, El Camino, Melted, Polska Kiełbasa Szymon Czerwiński, Słoiki Warszawskie, Dim Sum Factory, Churros & More, Bangkok Soi, PHO2, Pogromcy Meatów, Bydło i Powidło, Yako Tako, Deseo czy Burgazje Bao Burger.

Magazyn „Food Service” i portal Ouichef.pl są patronami medialnymi Nocnego Marketu.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Hummus Amamamusi zamyka się po 11 latach. Lokal i marka są na sprzedaż

Restauracja Hummus Amamamusi uznawana za jedną z najlepszych w Krakowie zamyka podwoje z końcem maja. Właściciele szukają chętnych do przejęcia biznesu. Przegrali z konsekwencjami pandemii i inflacją.

Pięć nowych konceptów w Elektrowni Powiśle. To m.in. stekownia Prime Cut i naleśnikarnia Petit Breton Crêperie

Oferta gastronomiczna Elektrowni Powiśle wzbogaciła się o koncepty kuchni amerykańskiej, francuskiej i gruzińskiej. Fanów steków ucieszy otwarcie restauracji Prime Cut, a słodyczy - Forestero & Co. W strefie Food Hall pojawiły się także: Smashny Burger, Petit Breton Crêperie oraz Chmeli Suneli.

Nestlé Polska otwiera restaurację w Zatorze pod Krakowem

Globalna firma na rynku FMCG wkracza do branży restauracyjnej. Powstaje lokal gastronomiczny pod szyldem znanej marki roślinnej Nestlé Polska.

Nowojorska restauracja Tatiana z nagrodą Resy One To Watch 2023

Tatiana, nowojorska restauracja, której szefem kuchni jest Kwame Onwuachi została nagrodzona tytułem Resy One To Watch 2023 przez The World’s 50 Best Restaurants. Choć działa w Lincoln Center dopiero od listopada zeszłego roku, już uznano ją za wschodzącą gwiazdę globalnej sceny gastronomicznej.

Sphinx wraca do kamienicy na wrocławskim Rynku

Sieć serwująca popularną shoarmę po ponad rocznej przerwie wraca do lokalizacji, w której wcześniej działała przez 20 lat. - Pracujemy nad tym, aby ta restauracja nie była naszym jednym powrotem - zapowiada Mateusz Cacek, wiceprezes Sfinks Polska, spółki do której należą restauracje Sphinx.

Piekarnia Chaud Pain otwiera nowe punkty w stolicy

Warszawska piekarnia słynąca z wypieków we francuskim stylu zamienia się w sieć. W piątek, 19 maja, otworzono dwa nowe punkty Chaud Pain, a w najbliższych tygodniach ma powstać trzeci - wszystkie zlokalizowane w centrum stolicy.

Inne kategorie

Podcasty

Kryzys 2.0 i konsument, który przelicza: jak go zachęcić do marki? [PODCAST]

Czego potrzebuje teraz konsument? Czy zmieniać portfolio? Jak się z nim komunikować? Czy to jest moment na wprowadzanie nowości? Opowiada Jacek Sadowski, prezes Demo Effective Launching.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej