Trendy menu
Czego mogą spodziewać się goście odwiedzający restauracje sieci FoodX? Amerykańskie Mr.Pancakes ze słonymi dodatkami, lodami, watą cukrową to standard. W menu także PIZZA BOYZ z chrupiącymi rantami z dodatkiem chrupek i mozzarella stix.
Pandemia skłoniła właścicieli do poszerzenia potfolio – w ofercie znalazły się też wegańska pizza Vegan Pizza Club, która zaspokoi „serowe” marzenia każdego weganina oraz Ghost Burger z mięsem typu smash, które jest przyrządzane w oryginalny sposób opracowany w słonecznej Kalifornii. Dania z karty zawierają tak popularne dodatki jak CBD, czekolada ruby i wiele innych.
To się nadaje na Instagrama!
Za spójną identyfikację lokali i projekty odpowiada Przemysław Pulit z YUS Studio.
Ogródek na 100 metrów
Wrocławska restauracja będzie jedną z większych, latem goście będą mogli skorzystać z ponad 100 metrowego ogródka.
– Pandemia znacząco spowolniła otwarcie restauracji we Wrocławiu. Wierzymy jednak, że dzięki temu mogliśmy się jeszcze lepiej przygotować do przyjęcia gości i zagwarantować im, że w naszej restauracji spotkają ich same zachwycające doświadczenia kulinarne i wzrokowe. Cieszymy się, że otwieramy się latem, kiedy w pełni można korzystać z takich udogodnień restauracji jak ogródek. W weekend otwarcia wyprawiamy dla gości gorące powitanie z setem Dj’skim i promocjami. Zapraszamy! – zachęca Dominika Łyczko , franczyzobiorczyni restauracji Mr.Pancake/Pizza Boyz we Wrocławiu.
Lokal będzie działał w systemie franczyzowym, podobnie jak trzy pozostałe w Poznaniu, Krakowie i Szczecinie. Flagowa restauracja Mr.Pancake/Pizza Boyz w Warszawie prowadzona jest przez założycieli marki, braci Piotrka i Maćka Śliwa.