x

Pizza Boyz i Mr. Pancake wkraczają do Wrocławia

Kategoria: Miejsca    14.06.2021

26 czerwca startuje restauracja Mr. Pancake i Pizza Boyz na wrocławskiej starówce. Lokal mieści się przy ul. Szewskiej 69/70. W menu obok amerykańskiej pizzy i pankejków o nietypowych połączeniach znajdą się Ghost Burger oraz Vegan Pizza Club.

Restauracja Mr.Pancake/Pizza Boyz we Wrocławiu. Zdjęcie: materiały prasowe
Restauracja Mr.Pancake/Pizza Boyz we Wrocławiu. Zdjęcie: materiały prasowe
Mr. Pancake® i PIZZA BOYZ® to koncept gastronomiczny oparty na idei porn food. Jakie są składniki sukcesu sieci? Jakość dań i zaskakujące połączenia smakowe, oryginalne, spójne wnętrza oraz pasja braci, którzy założyli markę i prowadzą ją do dziś z powodzeniem.

Trendy menu
Czego mogą spodziewać się goście odwiedzający restauracje sieci FoodX? Amerykańskie Mr.Pancakes ze słonymi dodatkami, lodami, watą cukrową to standard. W menu także PIZZA BOYZ z chrupiącymi rantami z dodatkiem chrupek i mozzarella stix.

Pandemia skłoniła właścicieli do poszerzenia potfolio – w ofercie znalazły się też wegańska pizza Vegan Pizza Club, która zaspokoi „serowe” marzenia każdego weganina oraz Ghost Burger z mięsem typu smash, które jest przyrządzane w oryginalny sposób opracowany w słonecznej Kalifornii. Dania z karty zawierają tak popularne dodatki jak CBD, czekolada ruby i wiele innych.

To się nadaje na Instagrama!

Restauracja Mr.Pancake/Pizza Boyz we Wrocławiu. Zdjęcie: materiały prasowe
Restauracja Mr.Pancake/Pizza Boyz we Wrocławiu. Zdjęcie: materiały prasowe
To, co wyróżnia wszystkie restauracje to menu i wyjątkowy wystrój rodem z Instagrama. Gości od progu witają pastelowe kolory, huśtawka pełniąca rolę krzesła i różowy blat, na tle którego można zrobić zdjęcie dania.
Za spójną identyfikację lokali i projekty odpowiada Przemysław Pulit z YUS Studio.

Ogródek na 100 metrów
Wrocławska restauracja będzie jedną z większych, latem goście będą mogli skorzystać z ponad 100 metrowego ogródka.
– Pandemia znacząco spowolniła otwarcie restauracji we Wrocławiu. Wierzymy jednak, że dzięki temu mogliśmy się jeszcze lepiej przygotować do przyjęcia gości i zagwarantować im, że w naszej restauracji spotkają ich same zachwycające doświadczenia kulinarne i wzrokowe. Cieszymy się, że otwieramy się latem, kiedy w pełni można korzystać z takich udogodnień restauracji jak ogródek. W weekend otwarcia wyprawiamy dla gości gorące powitanie z setem Dj’skim i promocjami. Zapraszamy! – zachęca Dominika Łyczko , franczyzobiorczyni restauracji Mr.Pancake/Pizza Boyz we Wrocławiu.

Lokal będzie działał w systemie franczyzowym, podobnie jak trzy pozostałe w Poznaniu, Krakowie i Szczecinie. Flagowa restauracja  Mr.Pancake/Pizza Boyz w Warszawie prowadzona jest przez założycieli marki, braci Piotrka i Maćka Śliwa.

Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

Sho Ramen - Michał Kostrzewa otwiera kolejny lokal w Kielcach

Michał Kostrzewa, właściciel restauracji Sushiya w Kielcach, otwiera kolejny lokal. Sho Ramen ma przyjąć gości jeszcze w lipcu.

Pierwsza strefa restauracyjna pod szyldem Garden Gourmet otwarta

Pierwszą w Polsce strefę restauracyjną pod szyldem Garden Gourmet otwarto w Dzień Dziecka w Energylandii. W roślinnym menu goście znajdą potrawy skomponowane z wykorzystaniem produktów Garden Gourmet, marki z portfolio Nestlé.

Concordia Taste jedną z najlepszych restauracji w Europie według "The Guardian"

Concordia Taste z Poznania trafiła na listę najlepszych europejskich restauracji pisma "The Guardian". To jedyny lokal w Polsce, które znalazł się zestawieniu opiniotwórczego brytyjskiego dziennika. W rankingu uwzględniono tylko 35 restauracji.

Sady Bistro w Krakowie - kuchnia inspirowana sadem. Za koncept odpowiada Tadeusz Müller

Nowe miejsce na kulinarnej mapie Krakowa. Przy Grzegórzeckiej działa już Sady Bistro. Menu, które stworzył Tadeusz Müller, ma przenosić gości do lanckorońskich sadów.

Nowa kawiarnia So Coffee w Katowicach. To pierwszy franczyzowy lokal sieci poza centrum handlowym

Należąca do Lagardère Travel Retail sieć So Coffee świętuje start nowej kawiarni w Katowicach. To pierwszy franczyzowy lokal pod tym szyldem, który działa przy ulicy, a nie w centrum handlowym. Prowadzi go rodzina państwa Buckich - jest to już trzecie So Coffee w ich biznesowym portfolio.

Hummus Amamamusi zamyka się po 11 latach. Lokal i marka są na sprzedaż

Restauracja Hummus Amamamusi uznawana za jedną z najlepszych w Krakowie zamyka podwoje z końcem maja. Właściciele szukają chętnych do przejęcia biznesu. Przegrali z konsekwencjami pandemii i inflacją.

Inne kategorie

Podcasty

Kryzys 2.0. Restauratorka Alicja Than o optymalizacji kosztów biznesu gastronomicznego [PODCAST]

W jaki sposób optymalizować koszty prowadzenia biznesu gastronomicznego w obliczu rosnącej inflacji oraz jak przetrwać na rynku, nie tracąc klientów i nie rezygnując z jakości - rozmawiamy o tym z Alicją Than, właścicielką lokali Izumi Sushi, Kago, Kiseki, Omakase, Matcha Bistro & Bar w Warszawie.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej