x

Festiwal Grilla 2021 w Czeladzi - było pysznie!

Kategoria: Wydarzenia - otwarte    25.06.2021

Prawie 2 tony produktów bazowych do przygotowania grillowanych potraw, blisko tysiąc gości, ponad 600 wydanych dań - to bilans Festiwalu Grilla 2021, który odbył się 19 czerwca na terenie kompleksu Pałacu Term Saturna w Czeladzi.

Zdjęcie: materiały prasowe
Zdjęcie: materiały prasowe
Odwiedzający festiwal mieli możliwość spotkania się ze znanymi i lubianymi szefami kuchni. Swój kunszt zaprezentowali Katarzyna Gubała, Gerard Rytter, Marcin Molik, Patryk Dziamski, Sebastian Wilczek, Maciej Koźlakowski oraz Kacper Salzman.  

W trakcie wydarzenia zaprezentowano różne metody grillowania (grille węglowe, grille gazowe, wędzarki), by podnieść świadomość w zakresie właściwego grillowania i zdrowego odżywiania się. Partnerzy wydarzenia za główny cel postawili sobie przygotowywanie dań z najwyższym, kulinarnym pietyzmem. Warto zauważyć, ze waga wszystkich produktów bazowych przekroczyła 2 tony, obiekt w ciągu 3 dni odwiedziło blisko tysiąc osób, wydano ponad 600 dań z dedykowanego menu.

Grillowe menu pozwoliło gościom odkryć nowe smaki. Do przygotowania uczty kucharze wykorzystali sosy BBQUE, keczupy i musztardy premium oraz relishe Develey, sosy TABASCO®, produkty Paczki z Rusiborza (mięso, wędliny, wyroby z wieprzowiny), sery Hochland, produkty marek Lutner i BioPlanet, zioła od Baziółka, jogurty Magda Roślinna, świeży kokos od Coco Planet i ziemniaki Bugaj - z gruntu dobre.



Autor tekstu: ( red. )

Zobacz także

XVI Międzynarodowy Festiwal Kuchni Dworskiej

Pokazy kulinarne najlepszych szefów kuchni, rekonstrukcje historyczne, jarmark produktów regionalnych i liczne konkursy - to główne atrakcje XVI Międzynarodowego Festiwalu Kuchni Dworskiej, który odbędzie się 8 czerwca w Podzamczu Chęcińskim.

Kolacja Chefs Only na zamku w Szydłowcu na rzecz bezdomnych zwierzaków

10 czerwca na zamku w Szydłowcu odbędzie się kolejne spotkanie z cyklu Chefs Only, któremu towarzyszyć będą m.in. gotowanie na żywo i warsztaty kulinarne. Zwieńczeniem wydarzenia będzie pięciodaniowa kolacja degustacyjna, przygotowana przez pięciu szefów kuchni.

Nocny Market - start sezonu 2023

Nocny Market wraca na nieczynny dworzec Warszawa Główna już 5 maja! W ósmym sezonie jednego z największych eventów streetfoodowych w Polsce dobrych gastronomicznych powrotów, ekscytujących debiutów i jeszcze kilku niespodzianek.

Witamy na foodservice24.pl! Zmieniamy nazwę, zmieniamy się dla was!

Pożegnaliśmy dotychczasową nazwę i stare logo naszego portalu - OuiChef.pl. Chcemy, aby nowa domena - foodservice24.pl - łatwiej wam się kojarzyła z naszym bratnim magazynem "Food Service". Uspójniamy wizerunek i ofertę wydawniczą!

Palikot i Wojewódzki atakowani za zachwalanie alkoholu w social mediach. Sprawa w prokuraturze

W sieci zawrzało. Aktywista Jan Śpiewak oskarża byłego polityka i przedsiębiorcę Janusza Palikota oraz celebrytę i dziennikarza Kubę Wojewódzkiego o nielegalne i nagminne zachwalanie alkoholu w social mediach. Sprawa trafiła do prokuratury. Co dalej?

Radosnych i smacznych świąt!

Wielkanocne życzenia od redakcji OuiChef.pl i "Food Service".

Inne kategorie

Podcasty

Lifestyle czy zwykła konsumpcja: gdzie tu jest miejsce dla żywności [PODCAST]

Czy zakup tego bądź innego napoju czy przekąski jest emanacją stylu życia? I na ile w czasach inflacji jest miejsce na taką manifestację? Dyskutujemy z Szymonem Mordasiewiczem z GfK.
wicej

Video

Ruch to zdrowie, ale pamiętaj o bezpieczeństwie
Zespół stresu pourazowego – jak zadbać o swoją przyszłość ?
Społeczna odpowiedzialność – myśl o innych
Techniki relaksacji – jak się zregenerować?
Obniżenie nastroju – zrób nowy plan
Lęk przed utratą pracy – jak sobie z nim poradzić?
Konflikty w rodzinie – jak do nich nie dopuścić?
Kontrola – jak jej nie stracić ?
więcej